Zoom en Teams zijn de ‘nieuwe’ concurrentie van de mobiliteitsbranche

Zoom en Teams zijn de ‘nieuwe’ concurrentie van de mobiliteitsbranche

Smart WorkPlace partner VZR voorspelt vanaf 2020 ten gevolge van corona een daling van 20% van het aantal zakelijk gereden kilometers. Daarom adviseert VZR werkgevers om met hun leasemaatschappij te praten over de contractvoorwaarden.

Uit een rondgang van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) onder zakelijke rijders blijkt dat zij gemiddeld minimaal één dag meer thuis gaan werken na de Coronatijd. Dit heeft een direct effect op het gebruik van de leaseauto. Met een vijfdaagse werkweek betekent dit naar schatting ook een daling van 20% in het aantal gereden kilometers.

Positief voor filedruk en de luchtkwaliteit

Het reduceren van het zakelijk verkeer met 20% heeft een enorm positief effect op de filedruk. Uit eerdere studies bleek dat slechts bij een paar procent minder verkeer de filedruk exponentieel afneemt. Verder heeft het minder rijden een hele positieve uitwerking op de luchtkwaliteit en de CO2. “Alle maatregelen, zoals de snelheidsbeperking naar 100 kilometer per uur, kunnen direct weer ter discussie worden gesteld”, aldus Jan van Delft, voorzitter van de VZR. “Er moet aan economisch herstel gewerkt worden en dat doe je door efficiencymaatregelen door te voeren. Ergens sneller kunnen zijn is bijzonder prettig en efficiënt”.

Zoom en Teams zijn de ‘nieuwe’ concurrentie van de mobiliteitsbranche

Met een reductie van 20% van het aantal zakelijke kilometers, moeten leasecontracten herzien worden en is er minder onderhoud nodig; dit zal de autosector toch gaan voelen. Eigenlijk zijn Zoom en Teams daarmee een nieuwe concurrent gebleken voor ieder automerk en iedere leasemaatschappij.
 
VZR adviseert werkgevers om met hun leasemaatschappij te praten over de contractvoorwaarden als de ingezette auto’s structureel minder kilometers blijken te rijden. Dit voordeel kan goed gebruikt worden voor het inrichten van flexibele mobiliteitsbudgetten, aldus VZR.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven