Onderwijshuisvesting in september centraal thema bij Smart WorkPlace

Onderwijshuisvesting in september centraal thema bij Smart WorkPlace

Nu de scholen weer van start gaan c.q. zijn gegaan, staat een goede en gezonde werkomgeving in het onderwijs volop in de picture. Daarom zet Smart WorkPlace onderwijshuisvesting in september centraal.

Het thema Onderwijshuisvesting is in de afgelopen maanden door de coronacrisis extra in de belangstelling komen te staan. Ten eerste omdat er nieuwe mengvormen ontstaan van fysiek en digitaal leren. Deze mengvormen hebben ook consequenties voor de onderwijshuisvesting. Zowel qua faciliteiten als qua ruimtegebruik. Ten tweede omdat – in ieder geval tijdelijk – ook de onderwijshuisvesting moet voldoen aan de eisen van de anderhalvemetermaatschappij. En ten derde omdat de gezondheid van zowel onderwijzend personeel als van de leerlingen een steeds belangrijker item wordt. De recente discussie over de noodzaak van ventilatie is hier een mooi voorbeeld van. Maar ook elementen als goed meubilair, gezonde catering en goed werkende ICT en software zijn in dit verband van groot belang.

Mocht u initiatieven op het gebied van Onderwijshuisvesting hebben, dan kunt u een bericht hierover sturen naar redacteur Peter Bekkering, peter@smartwp.nl. Alle berichten lezen over Onderwijshuisvesting? Click dan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven