Slim en realtime inzicht in social distance in gebouwen 

Slim en realtime inzicht in social distance in gebouwen 

In de anderhalvemetermaatschappij is het belangrijk in gebouwen slim en realtime inzicht te hebben hoeveel social distance beschikbaar is. Met de PULSE Comfort Distance van Smart WorkPlace partner Strukton Worksphere kan dat.

PULSE Comfort Distance is een laagdrempelige snel te implementeren oplossing die slim en real time inzicht geeft hoeveel social distancing beschikbaar is. Dat wil zeggen, in één oogopslag is te zien hoeveel medewerkers, gasten, klanten, bezoekers of studenten er aanwezig zijn (gebouw/verdieping/ruimte), wat de gemiddelde afstand is tussen deze medewerkers en hoeveel vierkante meter werkruimte zij tot hun beschikking hebben.

Vier stappen

PULSE Comfort Distance doet dit in vier stappen:

1. Meten: Draadloze sensoren meten op ruimteniveau data over de aanwezigheid van gebouwgebruikers.

2. Verrijken: Sensordata wordt met algoritmen verrijkt en aangevuld met extra informatie.

3. Visualiseren: Indicatoren worden gevisualiseerd in een duidelijk overzicht.

4. Monitoren: Continue visualisatie vanuit een persoonlijk dashboard maakt het mogelijk om ruimten en het gebouw 24/7 te monitoren.

Waarom PULSE Comfort Distance?

Organisaties vinden het belangrijk een veilige en gezonde omgeving te kunnen garanderen aan hun medewerkers, gasten, klanten, bezoekers en studenten. Ze willen aan kunnen tonen dat in hun gebouwen voldaan wordt aan de anderhalvemetereconomie. Ook vinden organisaties het belangrijk om in kunnen grijpen als de anderhalve meter afstand niet gehaald wordt, of dreigt te worden, om de overdracht van het virus door menselijk contact zoveel mogelijk te voorkomen.

Met PULSE Comfort Distance kan de klant continu monitoren hoeveel mensen er aanwezig zijn (gebouw/verdieping/ruimte), wat de gemiddelde afstand is tussen deze mensen en hoeveel vierkante meter ruimte zij gemiddeld tot hun beschikking hebben. Met een stoplichtsignalering is duidelijk hoe de aanwezigheid zich verhoudt tot de norm van anderhalve meter of de toegestane maximale capaciteit. De klant kan in één oogopslag zien of meer mensen het gebouw, de verdieping of de ruimte in mogen of niet en eventueel besluiten mensen de toegang te weigeren. De oplossing is volledig schaalbaar; van de hoofdingang, tot elke verdieping, bouwdeel, werkruimte of vergaderzaal.

Hoe werkt PULSE Comfort Distance?

Strukton Worksphere plaatst sensoren bij ingangen in het gebouw, de verdieping of de ruimte, die continu het aantal mensen registreren. Deze data worden afgezet tegen de norm en dit inzicht wordt overzichtelijk weergegeven in een dashboard van het PULSE Platform. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven