SPIE en Strukton Worksphere bundelen definitief krachten

SPIE en Strukton Worksphere bundelen definitief krachten

SPIE is officieel aandeelhouder geworden van Smart WorkPlace partner Strukton Worksphere. Strukton Worksphere zal verder gaan onder de naam SPIE.

De overname door SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, van Strukton Worksphere, de specialist in slimme en duurzame gebouwdiensten in Nederland met een toonaangevende expertise in datagedreven energie-efficiëntieoplossingen, biedt een nieuwe stimulans in het terugdringen van de CO2-uitstoot en om versneld de kwaliteit van de gebouwde omgeving te verbeteren.

Met de overname van Strukton Worksphere wordt SPIE op afstand de grootste multitechnische dienstverlener in Nederland, met een omzet van ruim €1,2 miljard. Dankzij toonaangevende expertise, een ongeëvenaard dienstenportfolio en een sterke lokale aanwezigheid, zal SPIE de voorkeurspartner zijn voor meer dan 2.500 klanten in heel Nederland om duurzame ambities te realiseren.

Lieve Declercq, CEO van SPIE Nederland, is opgetogen: ″Ik kijk er enorm naar uit om de krachten te bundelen met Strukton Worksphere, om zo de onbetwiste leider in multitechnische diensten in Nederland te worden. Strukton Worksphere’s toonaangevende expertise in de verduurzaming van gebouwen zal een uitstekende aanvulling zijn op ons huidige aanbod. Samen zullen we in de beste positie zijn om de energietransitie en de digitale transformatie voor onze klanten te versnellen. Daarnaast kunnen we ons positioneren als dé werkgever met geweldige carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden voor technische talenten.″

″Deze samenwerking is een unieke stap om onze gezamenlijke ambities waar te maken, dankzij schaalvergroting en internationale samenwerking. De synergie tussen SPIE en Worksphere is enorm. Zowel qua markten en klanten, als het gaat om specialistische kennis, digitalisering en technologie om gezonde, energieneutrale en circulaire gebouwen te realiseren. Dit zal grote kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten, medewerkers en andere stakeholders. Met veel vertrouwen en enthousiasme kijk ik uit naar onze toekomst.″, voegt Evert Lemmen, CEO van Strukton Worksphere, toe.

Strukton Worksphere, met het hoofdkantoor in Utrecht en 10 vestigingen verspreid over Nederland, is een specialist in technisch facility management en gebouwdiensten, die datagestuurde methoden en expertise gebruikt om gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Op het snijvlak van de digitale transformatie en de energietransitie werkt Worksphere met een geïntegreerd Design, Install, Maintain en Operate model, en levert het diensten aan een hoogwaardig en gediversifieerd klantenbestand in de commerciële sector, de gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs. Met 1.900 ervaren medewerkers en een omzet in 2020 van € 434 miljoen heeft Worksphere een top vijf positie in de Nederlandse markt van multitechnische dienstverlening.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven