Koptelefoons as a service voor thuiswerkers

Koptelefoons as a service voor thuiswerkers

Hoe help je de thuiswerker om geconcentreerd te blijven met al die afleidende geluiden om zich heen? Daarvoor lanceert Gerrard Street nu de PRINCE, de eerste modulaire noise cancelling koptelefoon.

Gerrard Street is opgericht door Tom Leenders en Dorus Galama. Tom en Dorus zijn beiden afgestudeerd als industrieel ontwerpers aan de TU Delft. Het bijzondere aan hun koptelefoons is dat ze niet te koop zijn, ze worden geleverd ‘as a service’. Een bewuste keuze, aldus Tom Leenders: “Elk jaar gooien we 50 miljoen ton aan elektronica weg. Vaak met maar kleine beschadigingen en vol met waardevolle, nog bruikbare materialen. Die worden nu voornamelijk verscheept naar ontwikkelingslanden waar ze worden verbrand. Wij zijn Gerrard Street gestart om te laten zien dat het anders kan.”

Omdat de koptelefoons volledig modulair zijn, zijn ze eenvoudig te repareren. Gaat er iets stuk? Dan hoef je ‘m niet meer weg te gooien maar vervangt Gerrard Street gratis het onderdeel voor je. Gerrard Street hergebruiken en repareert de beschadigde onderdelen en maakt daar uiteindelijk weer nieuwe koptelefoons van. Leenders: “Dit geeft ons als bedrijf de prikkel om een zo goed mogelijk product te ontwikkelen met hoogwaardige componementen.”

Hoe werkt het?

De thuiswerker neemt een abonnement op de koptelefoon. De koptelefoon ontwikkelt zich vervolgens met de gebruiker mee. Een ander model, upgraden of overschakelen naar draadloos? Het kan allemaal binnen hetzelfde abonnement. Oude onderdelen worden ingenomen en gebruikt voor reparatie, hergebruik of recycling.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven