Ruim de helft van werkende Nederlanders vindt duurzame bedrijfsvoering belangrijk

Ruim de helft van werkende Nederlanders vindt duurzame bedrijfsvoering belangrijk

55 procent van de werkende Nederlanders vinden het belangrijk dat de organisatie waar men werkzaam is, zich inzet voor een duurzame bedrijfsvoering. Dat blijkt uit een onderzoek van BeFrank.

Hetzelfde percentage oordeelt dat de organisatie waarvoor men werkt duurzamer functioneert dan 5 jaar geleden. Vorig jaar was dat net iets meer dan 46 procent. En ruim 70 procent van de ondervraagden hecht eraan dat zijn of haar baan betekenisvol is en waarde toevoegt aan de maatschappij.

Het onderzoek toont ook aan dat de trend onder werkenden om gezonder te gaan leven op het werk doorzet. Ruim een vijfde van de ondervraagden wil daar in 2021 werk van maken. Van de mensen die al thuiswerkten in 2020 wil ruim 40 procent meer tijd reserveren voor extra beweging en sporten. En ruim een derde van hen wil thuis vaker een break nemen om even los te komen van het werk. Ook de wens naar meer tijd voor sociale contacten steeg, van 15 procent naar 19 procent.

Het onderzoek polste de deelnemers ook over de voornemens in 2021 wat betreft thuiswerken:

  • Ruim 20 procent wil de thuiswerkplek gezelliger inrichten.
  • 27 procent wil de thuiswerkplek beter inrichten door te letten op o.a. zithouding, verlichting, comfort.
  • 10 procent wil zich nog meer op het werk focussen en geen huishoudelijke klusjes tussendoor doen.

In opdracht van pensioenuitvoerder BeFrank deed Panelwizard in december 2020 onderzoek onder 1.044 werkende Nederlanders van 25 jaar en ouder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven