Pantone kleur van het jaar 2021: Ultiem grijs en Verlichting

Pantone kleur van het jaar 2021: Ultiem grijs en Verlichting

Pantone heeft Ultiem grijs en Verlichting gekozen als ‘kleuren van het jaar’. In onderstaande blog legt Natalie Makowski van Smart WorkPlace partner Interface uit, waarom dat een perfecte en inspirerende keuze is.

Na een turbulent 2020 lijkt het erop dat iedereen hoopt dat het nieuwe jaar voor stabiliteit en optimisme zorgt. En dat verlangen is weerspiegeld in de keuze van Pantone als kleur van het jaar 2021. Dit jaar hebben we niet een maar twee kleuren – Ultiem grijs en Verlichting!

Pantone kiest elk jaar de kleur van het jaar na een uitgebreide analyse van kleurinvloeden over de hele wereld, van trends in de kunst en mode tot sociaal-economische omstandigheden. Voor 2021 heeft het bedrijf twee prachtige kleuren uitgekozen die samen een sterke en hoopvolle uitstraling hebben, en naar een positieve toekomst wijzen. Dit is een perfect thema om ons allemaal aan het begin van een nieuw jaar te inspireren, dus: bedankt, Pantone.

Zonneschijn en sterkte

Na de onzekerheid van 2020 zoeken mensen nu naar manieren om zich beter te voelen en hebben ze met het oog op de toekomst behoefte aan energie, helderheid en hoop voor wat er voor ons ligt. Verlichting, een vrolijke geeltint, beantwoordt dat verlangen naar geluk en geeft een gevoel van bevestiging en verwelkomende warmte. De zonnige kleur vormt een perfecte combinatie met Ultiem grijs, en de twee kleuren zorgen voor een zenachtig evenwicht.

Ultiem grijs haalt zijn inspiratie uit de vaste elementen, zoals natuursteen en graniet, die vaak een verweerde indruk maken die hun duurzaamheid en betrouwbaarheid benadrukt – kenmerken die met name goed resoneren in deze onvoorspelbare tijden. Van oudsher symboliseren grijstinten intelligentie en wijsheid, en Pantones selectie van Ultiem grijs biedt een geruststellende fundering.

Volgens Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Colour Institute, “geeft de combinatie van het solide Ultiem grijs en het levendig gele Verlichting een boodschap positiviteit weer die wordt ondersteund door standvastigheid. Deze kleurencombinatie is zowel praktisch en solide als verwarmend en optimistisch, en zorg voor veerkracht en hoop. We hebben aanmoediging en steun nodig, dat is essentieel voor de menselijke geest.”

Zorgen voor evenwicht op de werkplek

Het samengaan van geel en grijs op de werkplek is een interessante combinatie, aangezien de twee op een bijna oneindig aantal manieren binnen een kantooromgeving kunnen worden geïntegreerd. Deze kleuren gaan prachtig samen en op vloeren kunnen ze worden gebruikt voor bewegwijzering of de afbakening van bepaalde ruimtes – het is makkelijk voor te stellen hoe Ultiem grijs kan fungeren als basiskleur, en Verlichting voor accenten en het aangeven van hoofdafdelingen. De kleurencombinatie kan ook tot leven worden gebracht door heldergele accessoires op te nemen in het interieurontwerp door middel van stoffen en wandbekleding.

Verlichting en Ultiem grijs bieden een fris palet voor 2021 om na een uitdagend jaar met goede moed te beginnen. We zijn benieuwd hoe snel u erin slaagt om deze twee kleuren in uw ontwerpen voor 2021 op te nemen!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven