Digitalisering in februari centraal thema bij SWP

Digitalisering in februari centraal thema bij SWP

Digitalisering speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van de werkplek van de toekomst, post-corona en in een hybride omgeving. Daarom is digitalisering in februari het centrale thema bij Smart WorkPlace.

De rol van digitalisering komt niet uit de lucht vallen. Al pre-corona rukten sensoren op de werkplek op als nuttige tools om zowel zaken als werkplekcomfort (licht, lucht, geluid, vochtigheid) als bezettingsgraden te meten. Ook tools om bezettingen te meten en om werkplekken te reserveren waren al aan een opmars bezig. Gebouwbeheerders waren op hun beurt al aan de slag met big data om ze in te zetten voor predictive maintenance.

Corona heeft echter aan al deze ontwikkelingen een extra dimensie gegeven. Het belang van een gezonde en veilige werkplek staat meer dan ooit voorop en harde data die daarover uitsluitsel kunnen geven kunnen zowel leidinggevenden als medewerkers straks de zekerheid geven dat een terugkeer veilig is.

Ondertussen is ook ‘rethinking the workspace’ in volle gang. Hoe ziet de toekomstige werkomgeving eruit, hoeveel plekken zijn er nodig, in welk percentage gaan mensen thuiswerken en hoeveel plekken worden er effectief nog gebruikt? En wat betekent dat uiteindelijk voor het afstoten van kantoorruimte of voor de herinrichting van bestaande kantoorruimte. Data en digitalisering kunnen helpen om op deze vragen antwoord te geven.

Voor Smart WorkPlace meer dan genoeg redenen om in februari digitalisering als centraal thema te nemen.  Mocht u interessante en inspirerende initiatieven op het gebied van digitalisering hebben, dan kunt u een bericht hierover sturen naar redacteur Peter Bekkering, peter@smartwp.nl

Op 23 maart brengt Smart WorkPlace een E-Zine uit over digitalisering. 

Wilt u weten de overige thema’s voor 2021 zijn? Click hier voor een overzicht. 

Wilt u Partner van het Smart WorkPlace netwerk worden en daarmee koploper, innovator en integrator in het vormgeven van een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving worden? Click dan hier voor een offerteaanvraag.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven