Vijfde E-zine Smart WorkPlace gaat over digitalisering

Vijfde E-zine Smart WorkPlace gaat over digitalisering

Na E-zines over digitalisering (maart 2019), community (juli 2019), gezondheid (oktober 2019) en return on workplace (maart 2020) verschijnt nu het vijfde E-zine van Smart WorkPlace. Het thema is deze keer Digitalisering. 

De rol van digitalisering komt niet uit de lucht vallen. Al pre-corona rukten sensoren op de werkplek op als nuttige tools om zowel zaken als werkplekcomfort (licht, lucht, geluid, vochtigheid) als bezettingsgraden te meten en om werkplekken te reserveren. Gebouwbeheerders waren op hun beurt al aan de slag met big data om ze in te zetten voor predictive maintenance.

Corona heeft aan al deze ontwikkelingen een extra dimensie gegeven. Het belang van een gezonde en veilige werkplek staat meer dan ooit voorop en harde data die daarover uitsluitsel geven kunnen zowel leidinggevenden als medewerkers straks de zekerheid bieden dat een terugkeer veilig is.

Een aantal bijdragen in E-zine #5 geven al een mooi doorkijkje over de thema’s rond digitalisering waarmee organisaties de komende periode te maken krijgen: ‘Met data grip krijgen op huisvestingsbehoefte’, ‘Inzichtelijk maken van bezetting en gebruik op kantoor bij blended working van groot belang’ en ‘Flexibiliteit als troef: technologie ter ondersteuning van de hybride werkplek’.

En natuurlijk is digitalisering ook een item wat volop aandacht krijgt bij de WorkPlace Academy, waarvan de Basisopleiding op 13 april van start gaat. Hoofddocent Jan Gerard Hoendervanger vertelt u er alles over in E-zine #5.

E-zine #5 Digitalisering kunt u hier downloaden.

Wilt u de vorige vier E-zines teruglezen? Dat kan via deze link in de Kennisbank van Smart WorkPlace.

Mei 2021 verschijnt magazine #8 van Smart WorkPlace. De eerder verschenen zeven edities kunt u nog eens doorbladeren via deze link in de Kennisbank.

Wilt u voortaan altijd het E-zine ontvangen? Schrijf u dan hier in voor de SWP Nieuwsbrief. U ontvangt dan elke woensdag de SWP Nieuwsbrief en viermaal per jaar de E-zine.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven