LinkedIn geeft medewerkers week vrij om burn-out te voorkomen

LinkedIn geeft medewerkers week vrij om burn-out te voorkomen

LinkedIn geeft het overgrote deel van zijn bijna 16.000 medewerkers de week na pasen betaald verlof. De organisatie hoopt dat medewerkers zich op deze manier kunnen opladen en wil tevens burn-outs voorkomen.

In de week na pasen zal slechts een klein kernteam actief zijn. Zij krijgen in een later stadium alsnog betaald verlof. LinkedIn kiest er bewust voor om vrijwel het gehele bedrijf tegelijkertijd betaald verlof te geven. Daardoor krijgen medewerkers in die week ook geen mails of vergaderverzoeken van collega’s. Op deze manier hoopt LinkedIn dat medewerkers wanneer ze de vakantie achter de rug hebben niet meteen weer worden overstelpt met werk.

Teuila Hanson, Chief People Officer bij LinkedIn, legt in een vraaggesprek met CNN uit waarom LinkedIn-medewerkers een week betaald verlof geeft: “We wilden medewerkers iets echt waardevols geven en wij denken dat tijd voor jezelf waarbij iedereen even afstand kan nemen van werk momenteel het meest waardevol is.”

LinkedIn startte net als veel bedrijven in het voorjaar van 2020 met thuiswerken. In de loop van 2020 merkte het bedrijf dat de stemming omsloeg en dat het thuiswerken zijn tol begon te eisen en dat burn-out begon toe te slaan. LinkedIn startte toen met een programma, LiftUp!, met onder meer burn-out trainingen voor managers, no-meeting dagen en cursussen geestelijke gezondheid.

Hanson vertelt hoe ze de omslag bemerkte. “We monitorden altijd al elk kwartaal het welzijn van medewerkers. In de loop van 2020 voegden we er een simpele vraag aan toe: ‘hoe gaat het met je?’. In de antwoorden zagen we thema’s terugkomen als burn-out, minder voor jezelf zorgen, problemen met familie en mensen die zich eenzaam en geïsoleerd voelden.”

Het betaald verlof na pasen had volgens Hanson naast het voorkomen van burn-out ook nog een tweede reden: “We wilden de medewerkers bedanken voor al hun inzet de afgelopen periode.”

Lees hier het complete interview dat CNN had met Teuila Hanson.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven