De nieuwe werkomgeving van Google: Ikea combineren met Lego

Google past de inrichting van zijn bedrijfscampus ingrijpend aan zodat de werkomgeving klaar is voor de post-corona periode. Ook bij de techreus betekent dat een combinatie van thuiswerkers en kantoorwerkers.

De New York Times noemt de nieuwe werkomgeving in een artikel ‘het resultaat wanneer je Ikea zou combineren met Lego’. Aan de hand van verschillende onderdelen maakt de krant duidelijk wat ze daarmee bedoelt.

Team Pods

De Team Pods komen in plaats van kantoorruimtes en aparte conferentieruimtes. Bij Team Pods kunnen onderdelen als stoelen, bureaus en ander kantoormeubilair eenvoudig in allerlei verschillende samenstellingen worden samengebracht, om zo gepersonaliseerde ruimtes te creëren. De Team Pods hebben ook spaces bestemd voor concentratiewerk (zie foto hieronder).

De nieuwe werkomgeving van Google: Ikea combineren met Lego

Opblaasbare tussenwand

Als een bepaalde werkzaamheid toch privacy vereist, zorgt een robot voor een doorzichtige opblaasbare tussenmuur.

Campfire

Een ontmoetingsruimte, waarbij werknemers in een cirkel om een 360-gradencamera heen zitten en waarbij er achter de stoelen grote schermen zijn waar externe deelnemers levensgroot op worden afgebeeld. Zo zien die externe deelnemers er bijna net zo aanwezig uit als de mensen die wel fysiek aanwezig zijn.

De nieuwe werkomgeving van Google: Ikea combineren met Lego

Flexibele aanpasbare werkplek

Deze werkplek past zich aan aan de gebruiker. Wanneer deze zijn kaart bij het bureau houdt, verstelt dat zich automatisch naar de gewenste hoogte. Ook wordt de monitor automatisch afgesteld en de lokale temperatuur gewijzigd.

Buitenwerkruimtes

In de tuinen van de bedrijfscampus zijn plaatsen ingericht waar werknemers comfortabel kunnen werken, inclusief open tenten waar werknemers onder samen kunnen komen. Vanzelfsprekend zijn er uitstekende wifiverbindingen beschikbaar.

De nieuwe werkomgeving van Google: Ikea combineren met Lego

Lees hier het volledige artikel in de New York Times.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven