YNNO nieuwe partner Smart WorkPlace

YNNO nieuwe partner Smart WorkPlace

De grootste kans nu is dat bedrijven zich flexibeler opstellen en keuzes durven maken om nieuwe, onvoorziene mogelijkheden aan te grijpen. Dat stelt Nick Lettink van YNNO, de nieuwe partner van Smart WorkPlace.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet YNNO voor de werkomgeving van de toekomst? 

“De maatschappij en ons werk zijn continu in ontwikkeling. Wij doen doorlopend onderzoek naar de ontwikkelingen die in de gehele breedte van onze maatschappij plaatsvinden en plotten dit op de manier van werken en impact die dit hierop heeft. Het is altijd moeilijk te voorspellen hoe de toekomst eruit komt te zien. Het afgelopen jaar heeft aan ons bewezen dat plotselinge veranderingen in de maatschappij veel impact hebben op de manier waarop wij ons werk doen, en op welke manier het werk ‘gehuisvest’ wordt. Toch zijn met name de ontwikkelingen die voor Corona al waren ingezet, in een versnelling geraakt zoals digitalisering, de vraag naar procesoptimalisatie, toename van complexe vragen en nieuwe (samen)werkingsvormen, waardoor steeds meer vraag komt naar ‘talenten’ om deze vraagstukken te kunnen beantwoorden en daarna tot uitvoering te kunnen brengen.

De grootste kans op dit moment is dat bedrijven zich, door de situatie waarin we ons nu bevinden, een stuk flexibeler opstellen en keuzes durven te maken om nieuwe, ook onvoorziene, mogelijkheden aan te grijpen. Dit geldt overigens ook voor medewerkers, die op zoek zijn naar een nieuwe balans met het perspectief op steeds meer werken in een combinatie tussen thuis, kantoor en elders. Belangrijk aandachtspunt daarbij is om dit momentum ook in te zetten en op te passen dat dit ‘window of opportunity’ niet volledig sluit. Medewerkers mogen binnenkort weer terug naar kantoor, en de vraag is natuurlijk of ze oude gewoontes gewoon weer eigen gaan maken. In de basis zien we dat organisaties nog meer digitaal en op verschillende locaties en op verschillende tijden gaan werken. Keuzes durven maken en organisatieambities vertalen naar de manier van werken en de bijhorende fysieke, digitale en mentale omgeving wordt steeds belangrijker. Zittende en toekomstige talenten in organisaties hechten veel waarde aan een omgeving die niet alleen functioneel is en de samenwerking stimuleert, maar ook echt aansluit bij de waarden waar zij voor staan en de verbondenheid met het team en de organisatie. Het realiseren van een concept dat daarbij past biedt kansen.”

Welke rol kan YNNO  daarbij spelen? 

“YNNO is het adviesbureau voor nieuwe manier van werken. Wij helpen uw organisatie om de prestaties in uw werk op een hoger plan te brengen. Uw organisatie kan daarmee haar eigen ambities op dit gebied waarmaken en een nieuw niveau van presteren bereiken. Wij kennen ons vak inmiddels al 20 jaar en herkennen de unieke eigenschappen van organisaties en bieden maatwerk om zo samen met onze opdrachtgevers tot de perfecte oplossingen te komen en deze te implementeren. Onder welke naam een nieuwe manier van werken ook gebracht wordt – Het Nieuwe Werken, Hybride werken, wij weten dat de introductie van een nieuwe manier van werken staat of valt bij een goede sturing op het project of programma. Niet alleen op proces, maar ook door het programmateam en de organisatie op sleeptouw te nemen op inhoud zodat een visie niet alleen een visie blijft, maar deze werkelijk tot executie gebracht kan worden. Dit in een samenspel tussen onze mensen en uw organisatie.

Bij YNNO werken superspecialisten op gebied van nieuwe manieren van werken. Wij zijn innovators en lopen voor de markt uit door nieuwe kennis op te doen, in de praktijk te testen en door te ontwikkelen tot succesvolle concepten. Zo deden wij in 2014 al prijswinnend onderzoek naar de inzet van ‘community spaces’, publiceerden wij in 2018 onze visie op de toekomstige manier van werken waarna we inmiddels kunnen concluderen dat COVID-19 met name gezien kan worden als een versneller van ontwikkelingen die al eerder zijn ingezet. De maatschappij die in beweging blijft en invloed heeft op de manier waarop wij werken en de verwachtingen die wij hebben ten aanzien van werk blijft een centrale pijler in onze aanpak. Als bureau zijn wij gelukkig geprezen dat wij deze visie in de praktijk mogen brengen. Op dit moment helpen wij een groot aantal organisaties in de realisatie van een manier van werken tijdens en ‘na’ COVID-19. Dit doen wij vanuit een integrale visie op werk en de werkomgeving.

YNNO nieuwe partner Smart WorkPlace

Integraal en kundig. Dat is wat YNNO kenmerkt als het gaat om nieuwe manieren van werken en wat je van ons mag verwachten. Integraal omdat wij het werk en de werkprocessen, de fysieke (samen)werkomgeving, digitale (samen)werkomgeving en de organisatie en organisatiecontext waarin dit gebeurt niet los zien van elkaar. Kundig omdat wij op alle gebieden de kennis in huis hebben. Met een vaste kern van zo’n 35+ consultants begeleiden wij organisaties naar een nieuwe manier van werken vanuit verschillende rollen:

  • Programmamanager: sturing geven aan integrale en complexe trajecten;
  • Projectmanager: sturing geven aan één of meerdere (deelprojecten);
  • Adviseur: adviseren op inhoud en opgebouwde expertise;
  • Coach: adviseren en begeleiden van directeur tot expert op inhoud en proces;
  • Trainer: begeleiden van medewerkers en sessies.”

Waarom is het belangrijk voor YNNO om in een platform als Smart WorkPlace te participeren? 

“Het is belangrijk voor YNNO om continu nieuwe kennis op te doen van ontwikkelingen op de markt. Een wederzijdse uitwisseling tussen verschillende bedrijven versterkt onze positie en die van onze klanten. De kantorenmarkt en de manier waarop we werken zijn constant aan het veranderen. Met het SWP platform kunnen wij ons blijven ontwikkelen en onze kennis delen. Zo kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van ons vakgebied. Binnen YNNO is kennisdelen een belangrijk onderdeel van ons werk. Zowel met onze collega’s, klanten als met gelijkgestemden in ons vakgebied.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven