Ziekenhuis Gelderse Vallei en ISS Facility Services verder in nieuwe samenwerkingsvorm 

Ziekenhuis Gelderse Vallei en ISS Facility Services verder in nieuwe samenwerkingsvorm 

Smart WorkPlace partner ISS Facility Services gaat na 21 jaar op een andere manier samenwerken met Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daartoe ondertekenden beide partijen op 11 oktober een overeenkomst.

Beide organisaties werkten de laatste 21 jaren samen in de joint venture Clean Care Support, maar gaan nu verder in een andere samenwerkingsvorm. De medewerkers van Clean Care Support worden allemaal met behoud van arbeidsvoorwaarden overgenomen door ISS. Om het partnerschap te benadrukken behouden ISS-medewerkers bedrijfskleding en de bijbehorende groene toegangspas van het ziekenhuis.

ISS verzorgt vanaf 11 oktober de schoonmaak van het ziekenhuis in Ede en een aantal verspreide poliklinieken. De schoonmaak in een ziekenhuis is een specialisme, dat een andere manier van werken en inzet vraagt dan bijvoorbeeld het schoonmaken van kantoren. Ook het verzorgen van de operatiekamers, verpleegafdelingen en cleanrooms worden volgens protocol schoongemaakt. Het verzorgen van de beddencentrale en desinfecties na uitbraken behoren eveneens tot het takenpakket. Ziekenhuis Gelderse Vallei en ISS hebben de intentie om op termijn ook andere facilitaire werkzaamheden onder te brengen bij ISS.

De manier waarop wordt samengewerkt blijft overeind. De governance structuur is dusdanig ingericht dat samen wordt gestuurd op een zo goed mogelijk resultaat, zowel in kwaliteit als in kosten. Ook is er volledige transparantie over en weer. Gelderse Vallei deelt belangrijke informatie met ISS, traint ISS-medewerkers en samen innoveren de partners voortdurend in het verbeteren van de dienstverlening. Zo werd in het afgelopen jaar gewerkt aan geurbeleving en innovaties en verbeteringen in de logistiek.

Algemeen directeur Edu Peek van ISS Facility Services is trots op de nieuwe samenwerking: “De afgelopen periode heeft aangetoond dat zowel zorg als schoonmaak tot de vitale beroepen in Nederland behoren. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we onze gezamenlijke zorg en maximale hygiëne voor patiënten in een nieuwe samenwerkingsvorm met de Gelderse Vallei verder continueren”.

Op de foto: Arjen Hakbijl, lid Raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei (rechts) en Edu Peek, algemeen directeur van ISS Facility Services

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven