Laagdrempelig bewegen bij medewerkers stimuleren

Het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van medewerkers wordt steeds belangrijker voor organisaties. De tool QR-FIT helpt om een beweegvriendelijke werk- en leefomgeving te creëren.

Het sporten bij een vereniging of sportschool vergt soms veel tijd en/of motivatie van medewerkers bij organisaties. Functioneel en flexibel sporten en bewegen in de eigen buitenomgeving kan dan een goede optie zijn. Het is laagdrempelig en kost minder tijd. Daarnaast is bewezen dat bewegen in de buitenlucht gezonder is dan binnen bewegen. Sporten in de buitenlucht zorgt voor een fysieke en mentale boost. Een gezond lichaam is een gezonde geest. Dit zorgt voor een verbeterde gezondheid, vitaliteit en productiviteit.

De unieke beweegroutes van QR-FIT zijn breed in te zetten voor de gehele maatschappij. Door de mogelijkheid om het beweegaanbod op maat te maken sluiten de beweegroutes uitstekend aan bij de wensen en behoeften van de eindgebruiker. De beweegroutes zijn geschikt voor mensen van jong tot oud, daarnaast zijn de beweegroutes zowel wandelend als hardlopend af te leggen. Door de makkelijk te gebruiken app die je uitdaagt om (meer) te bewegen en de online begeleiding van de professionals van QR-FIT hebben medewerkers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.

Wat is QR-FIT?

QR-FIT is een compleet gezondheidsbevorderend beweegconcept om laagdrempelig bewegen te stimuleren en een beweegvriendelijke omgeving te creëren! De uitdagende en innovatieve beweegroutes met QR-codes in combinatie met de QR-FIT app is hét middel om (meer) te gaan bewegen. Vanuit de QR-FIT app scannen medewerkers een QR-code waarna ze worden doorverwezen naar een spierversterkende of conditionele oefening. Per oefening volgt de keuze uit drie fitheidsniveaus: beginner, gemiddeld of gevorderd. Na het selecteren van het fitheidsniveau wordt een oefening op maat geïllustreerd aan de hand van een video met uitleg en intensiteiten. Alle oefeningen achter de QR-codes rouleren eens per 24 uur, elke dag is dus een nieuwe uitdaging! De dienst van QR-FIT is altijd te gebruiken, medewerkers bewegen wanneer het hen uitkomt onder online begeleiding van de professionals van QR-FIT.

QR-FIT heeft speciale mogelijkheden voor bedrijven en voor gemeenten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven