Opening Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen

Opening Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen

Op 24 maart is op Campus Groningen Innovatiecentrum Chemie & Engineering geopend. De nieuwe hotspot combineert nieuwe kennis, samenwerking, open innovatie en nieuwe technologie.  

Het innovatiecentrum biedt ruimte aan een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven, te weten: SymeresCLIQ SwissTechDEMCON en MOOHA (Ducom). Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand; Innolab Chemie én Innolab Engineering. De bedrijven doen onderzoek in de chemische- en farmaceutische industrie en op het gebied van engineering en hebben elk hun eigen laboratorium en onderzoekcentrum in het nieuwe innovatiecentrum. Triade Real Estate is een belangrijke ontwikkelaar en investeerder in het nieuwe initiatief en op Campus Groningen. Naast Triade investeren de Rabobank, RUG Holding, Investeringsfonds Groningen (beheerd door de NOM), SNN, provincie Groningen en Bouwgroep Dijkstra Draisma in het Innovatiecentrum. Het pand is ontworpen door Codex architectuurstudio. 

Lars de Groot (Managing Director) van DEMCON Groningen licht het belang van het Innovatiecentrum toe: “Voor bedrijven is het momenteel en de komende jaren zeer belangrijk om duurzaamheid en circulariteit te verbeteren en goed inzichtelijk te maken. Dat zijn onderwerpen waarin de cross-over van chemie en engineering van belang is. Er moet nagedacht worden over andere materialen, meer recycling en het verbinden van waardeketens. Op deze locatie kunnen we die uitdaging samen aan gaan, dankzij de korte lijnen en de wil om samen te werken.”

Ook Edward van der Meer, directeur van Campus Groningen, is blij met het Innovatiecentrum: “Allereerst ben ik super trots op deze ontwikkeling, waarmee we weer ruimte kunnen bieden aan de doorontwikkeling van zeer innovatieve bedrijven en startups op Campus Groningen. We hebben het hier vandaag veel over innovatie en ik denk dat kruisbestuiving een zeer belangrijke factor is voor die innovatie. Dat gaat helemaal goedkomen met de bewoners die hier reeds gehuisvest zijn.”

Bij de opening overhandigden gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen) en wethouder Berndt Benjamins (gemeente Groningen) een symbolische innovatiesleutel aan de bewoners van het Innovatiecentrum. De opening vond plaats op de derde verdieping van het Innovatiecentrum, waar ook Space Werkcafé is gevestigd. Dit horecaconcept verzorgt niet alleen verse broodjes, sapjes, daghappen en borrels, maar heeft ook 32 flexwerkplekken, 3 vergaderruimtes en 5 vergaderpods beschikbaar voor externen.

Credit fotografie: IMAZZO.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven