Hoogste punt Plus Ultra Groningen bereikt

Hoogste punt Plus Ultra Groningen bereikt

Op Campus Groningen (Zernike) verrijst het multi-tenant gebouw Plus Ultra Groningen met kantoren en laboratoria voor innovatieve bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen. Op 31 maart is het hoogste punt bereikt.

De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Campus Groningen. Zo zal DNV er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren en TNO zal zich richten op ICT en security.

Hoogste punt Plus Ultra Groningen bereikt

Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Bovendien worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen. Plus Ultra Groningen maakt namelijk deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 23 science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt.

Recentelijk werd al het BREEAM-NL Excellent duurzaamheidscertificaat toegekend voor het ontwerp van Plus Ultra Groningen. De oplevering van het gebouw waarvan de bouw startte in juni 2022 wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven