Verschil in werkgeluk tussen CEO’s en medewerkers

Verschil in werkgeluk tussen CEO’s en medewerkers

Er zit een gap tussen het niveau van werkgeluk van leidinggevenden en CEO’s van organisaties en dat van medewerkers op de werkvloer. Dat stelt Heleen Mes tijdens een SWP Talks op de WPX. 

Heleen vertelt dat leidinggevenden en CEO’s zich vaak niet kunnen voorstellen dat er zo’n niveauverschil in werkgeluk zit. Vervolgens legt ze uit waarom het belangrijk is dat organisaties zich focussen op employee experience, de trend nummer één bij organisaties: “Employee experience zet echt de medewerker op plek één, gaat in zijn schoenen staan en kijkt wat hij nodig heeft om de beste versie van zichzelf te zijn op de werkplek. Bovendien wordt het niet voor de medewerker bedacht, maar in co-creatie.” En dat is best een omslag voor HR-mensen, geeft ze toe: “HR-mensen zoals ik zijn opgeleid om te denken voor mensen. Als ze uitgaan van employee experience zien ze echter dat de uitkomsten zoveel meer toevoegen dan wanneer je het in je eentje bedenkt.”

In de podcast legt Heleen ook uit waarom het voor organisaties belangrijk is om betekenisvolle momenten met medewerkers te creëren. “Je moet als organisatie eerst de missie, visie en waarden vertalen naar je werkplekconcept en vervolgens bijzondere momenten creëren om die missie, visie en waarden nog verder te verdiepen. Dat is belangrijk omdat mensen zoeken naar betekenis in hun werk en in hun leven.”

Heleen gaat in de podcast ook in op het belang van waardering voor medewerkers, een van de belangrijkste factoren voor het gelukkig zijn van medewerkers. “Medewerkers voelen zich vaak niet maximaal gewaardeerd op de werkplek.” Leidinggevenden zien daar echter niet altijd het belang van in en Heleen geeft zelfs trainingen waarin ze leidinggevenden leert dit uit te spreken.

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Inge Diepman met Heleen Mes was de zesde in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven