Tweederde van bedrijven investeert in werkomgeving om medewerkers te boeien en binden

Tweederde van bedrijven investeert in werkomgeving om medewerkers te boeien en binden

Employee engagement is op dit moment topprioriteit voor veel bedrijven. Dit blijkt uit de ISS Pulse Survey, een tweejaarlijkse enquête onder 100 vastgoed- en facility managementprofessionals.

De professionals werken bij internationale bedrijven die wereldwijd meer dan een miljoen medewerkers vertegenwoordigen. Veel van die bedrijven doen aanzienlijke investeringen in hun werkplekaanbod door hun faciliteiten, kantooromgeving en werknemerservaringen te upgraden.

Nu de arbeidsmarkt enorm onder druk staat is bedrijven er veel aan gelegen om hun medewerkers te koesteren en hen voor lange tijd aan het bedrijf te binden. Medewerkersbetrokkenheid is de topprioriteit voor bedrijven en het aantrekken van nieuw talent is in vergelijking met de Pulse Survey 2020 naar de top vijf van prioriteiten gestegen.

Top-5 prioriteiten Workplace 2022

  1. Employee engagement (in 2020: #2)
  2. Operationele efficiency (In 2020: #1)
  3. Duurzaamheid (in 2020: #5)
  4. Aantrekken van talent (in 2020: #6)
  5. Medewerkersproductiviteit (in 2020: #3)

Extra investeringen, uitbreiding en herinrichting

Om medewerkers meer betrokken te maken en te behouden, gaat 62% van de ondervraagde bedrijven extra investeren in de kantooromgeving en de werkbeleving om daarmee het gevoel van saamhorigheid te bevorderen. Van de ondervraagde bedrijven is zelfs 69% van plan om de kantoorruimtes uit te breiden of te herinrichten. Veel werkplekken krijgen wereldwijd een nieuwe bestemming, voornamelijk om innovatie en samenwerking tussen werknemers mogelijk te maken en te stimuleren.

Geen ‘One size fits all’

Jacob Aarup Andersen, Group CEO van ISS: "Er is geen ‘one size fits all’-model als het gaat om het plannen van de workplace of the future, omdat de werkplek moet passen bij elk individueel bedrijf en zijn werknemers. Eén ding is echter zeker: de voorspellingen van de dood van het kantoor zijn sterk overdreven. In plaats daarvan zien we nu dat werkplekken op wereldwijde schaal een nieuwe bestemming krijgen.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven