PHYSEE nieuwe partner Smart WorkPlace

PHYSEE nieuwe partner Smart WorkPlace

Met data en de natuur kan worden voldaan aan de behoefte aan een slimme en gezonde werkplek en de noodzaak om te verduurzamen. Expert Pim Rutgers van PHYSEE, de nieuwe partner van Smart WorkPlace, licht toe.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet PHYSEE voor de werkomgeving van de toekomst?  

“Om te kunnen concurreren met het thuiskantoor is er een duidelijke verschuiving gekomen in de wensen die men aan kantoren stelt. Gebruikers verwachten een slimme en gezonde werkplek die hen in hun dagelijkse behoeftes voorziet. Tegelijkertijd is er de noodzaak om te verduurzamen. Toekomstige huurders willen kunnen rapporteren over hun energieverbruik en het energieverbruik van een kantoor hoort daar zeker bij. PHYSEE ziet in twee zaken de sleutel tot het voldoen aan beide eisen: data en de natuur.”

Welke rol kan PHYSEE daarbij spelen?  

“Al jaren lang worden er statische kantoren gebouwd, gebouwen die niet of nauwelijks gebruik maken van de natuurlijke omgeving. Om nieuwe wet en regelgeving te behalen worden vaak donkere coatings op glas gebruikt en komt zonwering pas aan het einde van een ontwikkel traject onder de aandacht. Zo creëer je eigenlijk een situatie die twee problemen met zich meebrengt; door mensen van daglicht te ontzien voelen ze zich minder energiek en je bent volledig afhankelijk van kunstmatige installaties voor het creëren van een aangenaam binnenklimaat. Dat is enorm zonde, want met een dynamische gevel zou je met transparanter glas uitkunnen. Dit zorgt voor meer daglicht binnen en daarmee gelukkigere mensen maar je laat ook meer ‘gratis’ energie naar binnen in de vorm van warmte en licht zodat het energieverbruik daalt. Hiervoor moet je alles wel slim uitbalanceren aan de hand van de energiebehoefte en de energietoetreding door de gevel. 

Met SENSE by PHYSEE doen we dat aan de hand van onze SmartWindows en een scala aan binnen sensoren die data over het buiten- én binnenklimaat communiceren met ons gebouw beheer platform. Door dynamische zonwering, verlichting en HVAC-installaties te koppelen creëer je een energiezuinige, gezonde en prettige kantooromgeving. Daarnaast geven wij de inzichten over het gebruik, de energiehuishouding en het binnenklimaat terug aan de beheerder of een gebruiker van een gebouw voor verdere optimalisatie en bewustwording.” 

Waarom is het belangrijk voor PHYSEE om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?  

“In onze missie om gebouwen slimmer, gezonder en duurzamer te maken zullen we vaak samen werken met partijen die een ander deel van de puzzel oplossen. Een netwerk zoals Smart WorkPlace biedt ons de mogelijkheid om ook buiten projecten om met elkaar in contact te komen en te ontdekken hoe en waar wij gezamenlijk ons steentje bij kunnen dragen.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van PHYSEE

Naar het overzicht

Terug naar boven