Pim Rutgers

Pim Rutgers

Experts SWP.

Functie:Chief Technology Officer
Organisatie:PHYSEE

E-mailadres:

Pim Rutgers is de Chief Technology Officer van SENSE by PHYSEE. Hij is verantwoordelijk voor de technische visie en strategie van SENSE en geeft leiding aan het technisch ontwikkel team. Pim heeft een BSc Industrieel Ontwerpen van de TU Delft met een minor Informatica voor Wiskunde aan de UvA. 

Sinds 2017 is Pim werkzaam bij PHYSEE, met ‘big building-data’ als grote drijfveer. “De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 40% van al het energie verbruik in de wereld, en we spenderen meer dan 90% van onze tijd in gebouwen. Vaak is het binnenklimaat van deze gebouwen ver onder niveau. Het is dus hoogtijd om daar verandering in te brengen door het combineren van ‘big data’ op gebouw niveau samen met gebouw fysica algoritmes.”

Met een sterke technologische visie op IoT en DigitalTwin technologie, richt Pim zich op het zoeken van partners en integraties om tot nieuwe waarde proposities voor de klant te komen. “Je kan, zeker in de gebouwde omgeving, niet alles alleen doen. Het is belangrijk om samen met partners deze uitdaging aan te gaan. Er is genoeg markt, en er is genoeg te doen.”

Naar het overzicht

Terug naar boven