Onderwijshuisvesting in juli centrale thema bij Smart WorkPlace

Onderwijshuisvesting in juli centrale thema bij Smart WorkPlace

Onderwijshuisvesting staat de komende jaren voor een scala aan uitdagingen zoals faciliteren van blended c.q. hybride leren, de gezondheid van de eindgebruiker en het coronaproof maken van gebouwen. Daarom is onderwijshuisvesting in juli het centrale thema bij Smart WorkPlace.

Bij onderwijshuisvesting gaat het om het verbeteren van de onderwijskundige kwaliteit en om duurzame en gezonde huisvesting. Uitdagingen in het onderwijs zijn er volop: wensen voor uitbreiding, renovatie, nieuwbouw of met meerdere partijen één gebouw delen. Oude vormen van samenwerking nieuw leven inblazen en nieuwe vormen ontwikkelen, bijvoorbeeld in de vorm van een campus, een multifunctionele accommodatie, of met doorlopende leerlijnen met het beroepsonderwijs. Het primair en voortgezet onderwijs heeft te maken met andere onderwijs­methodieken, krimpende leerlingenaantallen, kinderen met verschillende niveaus en behoeften in een groep, ontwikkeling van nieuwe profielen en brede brugklassen. Werken aan onderwijs­huisvesting vraagt om kwaliteit in een omgeving waar schaarste van middelen een gegeven is en waar altijd sprake is van veranderende regelgeving.

Heeft u initiatieven of innovaties die te maken hebben met Onderwijshuisvesting? Stuur dan een mail naar de redactie via peter@smartwp.nl.

Wilt u Partner van het Smart WorkPlace netwerk worden en daarmee koploper, innovator en integrator in het vormgeven van een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving worden? Click dan hier voor een offerteaanvraag.

Op de foto: Aeres Hogeschool in Almere. Fotocredit: BDG Architecten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven