Ricoh nieuwe partner Smart WorkPlace

Ricoh nieuwe partner Smart WorkPlace

Hybride werken vraagt om een perfect functionerende, flexibele (online) werkomgeving, die meebeweegt met de wensen en behoeften van je organisatie en individuele medewerkers. Jan Hellenbrand legt uit welke rol Ricoh, de nieuwe partner van Smart WorkPlace, daarbij kan spelen.

Welke kansen en ontwikkelingen ziet Ricoh voor de werkomgeving van de toekomst? 

"Onze manier van werken verandert. Hybride werken is de nieuwe norm. Dit is geen tijdelijk fenomeen: het anticipeert op veranderend beleid van organisaties om medewerkers op een zo prettig mogelijke manier met elkaar te laten samenwerken. Dat doen we tegenwoordig niet meer altijd gezamenlijk op kantoor, waardoor de behoefte aan kantoorruimte (m2, locatie, inrichting) verandert. Bijkomende voordelen voor werkgevers zijn dat er efficiënter wordt gewerkt, er minder kilometers worden gereisd en er minder kantoorruimte nodig is. Gedeeltelijk gedreven door kostenbesparingen zien we ook dat de personeelsschaarste werkgevers ertoe dwingt om te kijken naar (flexibiliteit in) de arbeidsvoorwaarden, waaronder de werktijden en werkplek. Medewerkers willen immers altijd en overal kunnen werken, met de juiste informatie en tools. En dat is exact het specialisme van Ricoh vanuit haar marktleidende rol als Digital Services Company."

Welke rol kan Ricoh daarbij spelen? 

"Je kunt bij ons terecht voor een breed scala aan diensten en oplossingen waarmee je een toekomstbestendige werkomgeving inricht. Denk aan innovaties rondom digitalisering, communicatie, werkplekbeheer, cybersecurity en cloud & infrastructuur. Alle tools, middelen en services om nieuwe, slimme manieren van werken te faciliteren én het werkplezier te verhogen vind je bij Ricoh onder één dak.

Hybride werken vraagt om een perfect functionerende, flexibele (online) werkomgeving. Maar hoe richt je een werkomgeving in waar je altijd en overal efficiënt met elkaar samenwerkt? Waar ruimtes en werkplekken zijn afgestemd op tijd- en plaatsonafhankelijk werken? En waar iedereen altijd toegang heeft tot de juiste informatie?

Bij Ricoh begeleiden we je organisatie bij deze verandering. We helpen professionals optimaal samenwerken. Met innovatieve technologie die informatie altijd en overal beschikbaar maakt. Veilig, efficiënt en duurzaam. Samen richten we een flexibele werkomgeving in die meebeweegt met de wensen en behoeften van je organisatie en individuele medewerkers."

Waarom is het belangrijk voor Ricoh om in een platform als Smart WorkPlace te participeren? 

"We faciliteren slim samenwerken voor iedereen. Het delen van kennis met partners, leveranciers en opdrachtgevers maakt dat we samen sterker staan. Door deelname aan het platform Smart WorkPlace leren we van de deelnemende partijen en stellen we ook vanuit Ricoh kennis en middelen beschikbaar om vooruit te komen."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven