Hoe technologie bijdraagt aan de employee experience

Hoe technologie bijdraagt aan de employee experience

SWP-Expert Wouter Aarts blogt regelmatig over interessante ontwikkelingen in de werkomgeving vanuit Ricoh en Werktrends. In deze blog vertelt Wouter over hoe technologie de employee experience kan verbeteren.

Nieuwe manieren van werken, vragen om nieuwe manieren van denken. Hoe richt je de meest productieve werkomgeving in? Hiervoor vertrouwen veel organisaties steeds meer op dynamische en flexibele werkruimtes die hybride werken ondersteunen. Tegelijkertijd kom ik ook regelmatig bij organisaties over de vloer met een traditionele werkomgeving die nog niet voldoende aansluit op de behoeften van huidige én toekomstige medewerkers.

Tegenwoordig verwachten medewerkers dat ze makkelijk met elkaar kunnen afspreken, samenwerken en socialiseren. Hier speelt technologie een grote rol, vooral bij de nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt. Organisaties die deze flexibele werkstijl niet integreren, ervaren talent aantrekken en behouden als een grote uitdaging.

Waarom employee experience belangrijk is

Employee experience kun je omschrijven als de som van alle meningen die een werknemer heeft over zijn/haar organisatie, inclusief de werkzaamheden en de collega’s. De inrichting van de werkomgeving levert hieraan een belangrijke bijdrage. En dit is belangrijk, want collega’s met een positieve employee experience zijn tevreden met hun werk. Uit onderzoek blijkt dat tevreden werknemers ongeveer 12% productiever werken. Tevreden werknemers blijven ook langer bij je organisatie en helpen om aanvullend talent aan te trekken voor je organisatie.

Kortom: door een werkomgeving te ontwerpen die aansluit bij de behoeften van je werknemers, groeit je organisatie meetbaar en strategisch.

Flexibele ruimtes en technologie

Tegenwoordig werken werknemers overal: thuis, in de trein, op kantoor. De uitdaging voor organisaties is om een werkomgeving te creëren die het beste van het fysieke kantoor behoudt en combineert met het beste van werken op afstand.

Werknemers willen snel en eenvoudig een bureau of vergaderruimte reserveren en hun aanstaande vergaderingen bekijken, of ze nu op kantoor zijn of op afstand werken. Hier bestaan tools voor. En deze flexibele technologie heeft verschillende voordelen.

De voordelen van flexibele technologie

Ten eerste stelt de technologie werknemers in staat om makkelijker samen te werken of productiever te zijn wanneer ze op kantoor zijn. Ten tweede geeft de technologie een duidelijk overzicht in welke ruimtes medewerkers werken en met wie. Zo kan Facility de ruimtes aanpassen, zodat de medewerkers die er vaak werken de ruimtes makkelijk en snel kunnen gebruiken voor hun doeleinden.

Door de hele organisatie op deze manier met elkaar te verbinden en op elkaar af te stemmen, communiceren teams beter met elkaar en creëer je een flexibele werkomgeving die hybride werken ondersteunt.

Lees de volledige blog van Wouter hier!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven