WorkPlace Inside #5: Geerke Versteeg

WorkPlace Inside #5: Geerke Versteeg

Geerke Versteeg vertelt over haar passie voor dansen, hoe ze dit toepast in haar werk en de parallellen daarbij als CEO van PHI Factory en co-founder van The 2B Collective en de invloed van haar passie voor dansen.

Feel like dancing

Ik kom uit een gezin waar mijn ouders beiden stijldansles gaven in een dansschool in de avonduren. Puberaal als ik was, wilde ik natuurlijk absoluut niet op stijldansles. Dit neemt niet weg dat ik de liefde voor dansen al vanaf jongs af aan heb gehad. Al vroeg in m’n carrière leerde ik van een belangrijke mentor dat je echt jezelf mag zijn in de zakelijke context. Dat humor en lol maken juist een sterke asset is in de werkomgeving. Ook bij PHI Factory en The 2B Collective is onze visie om met aanstekelijk enthousiasme en fun mensen te activeren richting duurzaam denken en doen.

Work hard, party hard

Ik trek dit door in mijn stijl van leidinggeven en de wijze van samenwerken. Natuurlijk is de kwaliteit hoog, maar samen lachen, duurzaamheid positief benaderen en veel lol hebben is de sleutel van ons succes. Als je dit doortrekt naar de werkomgeving geldt daar hetzelfde voor. Medewerkers zijn niet verbonden aan ons bedrijf, en ik denk überhaupt niet aan een bedrijf, omdat we zo’n gave werkomgeving hebben. Het gaat om ons team, samen werken aan die duurzame wereld van morgen, onze kernwaarden en DNA en heel veel lol hebben. Dit organiseren we bewust met de teamactiviteiten die we doen, zoals walking meetings, iedere 2 weken een borrel, klimmen, jeu de boulen en kroegentochten. Ook met onze klanten gaan we zeilen en staan we op de dansvloer tijdens ons jaarlijks PHI/2B-feest.

Als je hard werkt, dan moet je evenveel ontspannen. Hoe goed kan dit door te dansen en los te komen van je ratio. Ik gebruik dansen dan ook als ultieme ontspanning. En als het niet op een festival, in de kroeg of een gala is, dan wel in de woonkamer met mijn zoontje. De salontafel aan de kant en ons favo dansnummer keihard op repeat; Kesi van Camilo en Shawn Mendes. Je voelt je echt beter, vrolijker en meer ontspannen na een half uurtje springen en ritmische dansmoves.

Dancing queen

En hoe actueel is dit nu! De Finse premier Sanna Marin die gefileerd wordt omdat ze danst en plezier maakt. Die kijk op een ambitieuze vrouw die danst raakt me, want het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Alsof dit iets afdoet aan haar en mijn geloofwaardigheid, kennis en kunde. Het is een manier om even uit je hoofd te gaan, plezier te maken en echt het ritme en de muziek te voelen in je lichaam. Om soms ook negatieve emoties uit je lichaam te krijgen. En dat is echt superbelangrijk als je kijkt naar hoe stressvol werk en ondernemen ook kan zijn. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om soms eens even lekker te gaan dansen. Daarna zie je de wereld weer een stuk zonniger tegemoet!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven