Het creëren van een duurzaam en AVG-compatibel slim gebouw

Het creëren van een duurzaam en AVG-compatibel slim gebouw

Slimme gebouwen, smart buildings: het is een benaming die de cowork-industrie heeft overgenomen. Maar wat betekent het eigenlijk? In deze blogpost van De Kamer lezen we er meer over.

Een slim gebouw is een gebouw dat specifieke technologie inzet om efficiënt en zuinig gebruik van hulpbronnen te stimuleren. Dit creëert op zijn beurt een veilige en comfortabele omgeving voor de mensen die van het gebouw gebruiken maken. Het kan een hele uitdaging zijn om een cowork ruimte in een slim gebouw te creëren die functioneel en duurzaam is, comfortabel en uitnodigend voor je coworkers, en die bovendien voldoet aan alle AVG- (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en privacy wetten. Zodra je echter weet waar je moet beginnen, wordt het aanzienlijk eenvoudiger om je te concentreren op het creëren van een geweldige werkomgeving alsook het communiceren van de beveiliging ervan. 

Jon Seal, managing director bij technologywithin, is met ons in gesprek gegaan over cowork ruimtes en slimme gebouwen, de AVG-vereisten en -regelgeving, en hoe deze een duurzaam slim gebouw ondersteunen.

Over technologiewithin

De visie van technologywithin is om "gemakkelijk te gebruiken technologie te leveren die de werkplekervaring elke dag verbetert"; door technologie en connectiviteit te bieden ter ondersteuning van cowork ruimtes en hun beheer. Het bedrijf is momenteel laser gefocust op het IdD (Internet der Dingen) en bevindt zich in de vroege stadia van het ontwikkelen van IdD-oplossingen die een volledig intelligent concept voor flexibele werkplekken kan bieden. Ze runnen een actieve proefsite in het centrum van Londen; waardoor technologywithin de mogelijkheid heeft om oplossingen te testen vóór de lancering.

"We voegen een grote hoeveelheid functionaliteit toe en een van de grootste uitdagingen is het samenbrengen van verschillende gegevensbronnen," legt Jon uit.

Flexibele werkplekken zijn de specialiteit van technologywithin en ze hechten veel waarde aan de integratie van technologie in slimme gebouwen die ervoor zorgen dat de klant goed verbonden is via het IdD op een manier die gunstig is voor de klant, het milieu en de mensen in het gebouw. De focus van technologywithin ligt op flexibele werkplekken inclusief cowork ruimtes. "We begrijpen de eisen en de technologie die traditioneel wordt ingezet", zegt Jon.

Het omgaan met gegevens in een cowork ruimte

"Het lastige over privacy is dat je makkelijk in de kloof kunt vallen tussen wat nodig is en hoe mensen zich voelen – dat zijn natuurlijk twee heel verschillende dingen", zegt Jon.

Het is één ding om ervoor te zorgen dat je ruimte conform is, maar iets anders als het erom gaat ervoor te zorgen dat coworkers gelukkig en op hun gemak zijn. Dit is belangrijk om voor ogen te houden, aangezien de mensen in het gebouw, de coworkers, deze dingen nogal anders zien dan regelgevers. Jon en zijn team zijn gericht op het creëren van een netwerk waar gegevens eenvoudig kunnen worden verbonden via clouddiensten. Jon legt uit dat hun technische kennis en de focus van de flex cowork ruimte op de gemeenschap een interessante combinatie creëert. Het stelt cowork ruimtes in staat om makkelijk data te verzamelen, maar er ook op een verantwoorde manier mee om te gaan.

De combinatie van expertise is precies wat nodig is om ervoor te zorgen dat flex cowork ruimtes van slimme gebouwen gebruik kunnen maken, zegt Jon.

Duurzaamheid met IdD

Duurzaam zijn is een belangrijk onderdeel van het creëren en runnen van een slim gebouw. De gadgets voor technologie en gegevensverzameling zijn interessant, maar energieverbruik is eigenlijk het belangrijkste aspect van het runnen van een slim gebouw, vooral in het huidige klimaat van de energiecrisis in heel Europa. Jon wijst op het energieverbruik dat veel onderdelen van een cowork ruimte gebruiken, bijvoorbeeld koel-/verwarmingssystemen en sensoren. Ervoor zorgen dat deze apparaten zijn uitgeschakeld wanneer niemand een kamer gebruikt, en zelfs 's nachts wanneer de cowork ruimte gesloten is, kan voor iedereen een groot voordeel zijn.

Voor een meer automatische oplossing test technologywithin een interessant product. "Wat we op onze proeflocatie hebben ingezet, zijn kleine sensoren die in de deuromlijsting zitten en weten wanneer de deuren zijn geopend. Deze aanwezigheidssensoren monitoren wanneer mensen een ruimte betreden en gebruiken,” legt Jon uit. Dit, in combinatie met geweldige systemen voor ruimtebeheer, zorgt ervoor dat gebouwen zowel duurzaam als comfortabel zijn voor de coworkers en het personeel. Uiteraard wordt elke oplossing aangepast aan de behoeften van de cowork ruimte, om ervoor te zorgen dat deze functioneert zoals bedoeld. Een andere interessante manier om geld en middelen te besparen, is door ruimtes die niet zijn gebruikt op die dag, niet schoon te maken. Er zijn veel manieren om de efficiëntie te vergroten, en dat hoeven niet allemaal digitale oplossingen te zijn.

Als je eenmaal weet hoe coworkers je ruimte gebruiken, wordt het eenvoudiger om oplossingen te creëren die bij hun behoeften passen. Niet alleen dat, het kan ook de overheadkosten verlagen, waardoor cowork ruimtes de mogelijkheid krijgen om verder te investeren in slimme oplossingen om een comfortabele en duurzame cowork ruimte te creëren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven