Hoe pas je Facility Management toe in je IoT-strategie?

Hoe pas je Facility Management toe in je IoT-strategie?

Je weet wat ze zeggen – als je wilt weten wat er echt speelt in een organisatie, moet je praten met de mensen in de postkamer. Maar we denken dat er iemand is die misschien nog meer weet: de facility manager.

Een geweldige facility manager weet wat er gebeurt in elke vierkante centimeter ruimte die ze beheren in hun vastgoedportefeuille. Ze zullen weten wat werkt, wat niet optimaal is en wat er nu moet worden gerepareerd. En ze hebben waarschijnlijk al een verlanglijst voor verbeteringsprojecten met prioriteit. Dat betekent dat ze de beste informatie hebben over de prestaties van gebouwen om organisaties te helpen nieuwe projecten te implementeren om kosten te besparen, processen te verbeteren en de productiviteit binnen hun gebouwenportfolio te verhogen.

Maar zoals met alle dingen, is er een addertje onder het gras. Die rijke, diepgaande kennis over de prestaties van gebouwen was vaak van de baan, verzameld door een oplettende persoon die rondloopt en dingen controleert voor facilitaire afdelingen die werken zonder de juiste technologieën. Maar wat als uw FM-team overal tegelijk zicht op de grond zou hebben - met alle informatie die ze nodig hebben op één plek? De waarheid is - dat kan! IoT- en sensortechnologie stellen FM-teams over de hele wereld in staat om ogen te hebben op alle plaatsen die ertoe doen. In het verleden betekende dat het opzetten van veel nieuwe verbindingen, het testen van veel nieuwe leveranciers en sensortechnologieën die misschien niet alles doen wat je wilt. Of, erger nog, net wanneer je het onder de knie hebt, ontdek je dat de technologie die je gebruikt beperkt is in de functionaliteit die je nodig hebt.

Waarom Facility Management onderdeel moet zijn van uw IoT-strategie?

FM's nummer één prioriteit is om te voldoen aan de behoeften van de mensen die in elk gebouw dat ze beheren wonen of werken, om de omgeving in een geschikte werkconditie te houden - van het aanhouden van de lichten tot het beveiligen van de gebouwen. Met deze golf van nieuwe technologieën – vooral rond IoT en sensortechnologie – hebben FM-teams toegang tot nog meer opties waarmee ze de lat hoger kunnen leggen bij het leveren van de best mogelijke ervaringen aan hun gebouwgebruikers.

Elke goede beslissing die FM neemt, kan het bedrijf helpen geld te besparen en ervoor te zorgen dat gebruikers de beste ervaring hebben elke keer dat ze het gebouw binnenkomen. Daarom zijn facility managers een perfecte bondgenoot voor uw IoT-strategieteam bij het implementeren van nieuwe IoT-projecten.

Met een IoT-enabled IWMS-platform hebben facility managers nog meer controle over hun gebouwenportfolio. Zodra is besloten welke gebouwactiva moeten worden bewaakt en welke processen of services u wilt verbeteren, kan een IoT-enabled IWMS-platform u voorzien van tot op de minuut nauwkeurige dashboards en waarschuwingen voor het hele gebouw, zodat u betere strategische beslissingen nemen op basis van echte prestatiegegevens. Zodra uw sensoren zijn verbonden, kan uw team regels instellen over wanneer, hoe en waarom u geautomatiseerde waarschuwingen ontvangt - of zelfs werkorders - wanneer bepaalde incidenten plaatsvinden rond uw bedrijfsmiddelen, werkruimte en faciliteiten. En u bepaalt de reikwijdte - ongeacht het aantal projecten of de grootte: of het nu gaat om één gebouw, meerdere gebouwen op een landgoed of gebouwen op totaal verschillende locaties over de hele wereld.

Maar efficiënt beheer is nog maar het begin. Als je realtime gegevens van hoge kwaliteit over je systemen hebt - hoeveel mensen er vandaag zijn binnengedrongen, het temperatuurverschil tussen verdieping 4 en 6, $ 10.000 aan apparatuur in een ruimte die niemand gebruikt - kun je deze opnieuw configureren voor verbetering. Niet alleen managen voor de status quo, maar managen voor positieve transformatie.

Dus hoe kun je beginnen?

Organisaties moeten definiëren wat ze proberen te bereiken. Proberen ze de kosten te verlagen? Proberen ze de luchtkwaliteit te verbeteren? Proberen ze de noodzaak van last-minute reparaties te elimineren? Hier kan uw FM-team echt schitteren. Zij hebben alle informatie over de scenario's die de meeste aandacht nodig hebben, of gebieden waar u de meeste impact kunt maken. Zodra uw organisatie haar hoofddoel heeft gedefinieerd, kunt u beginnen met het testen van een IoT-project binnen één verdieping of gebouw om het bewijs van ROI te leveren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven