Webinar: Eigenaar en huurder samen ParisProof

Webinar: Eigenaar en huurder samen ParisProof

Belangrijke versnelling voor het ParisProof maken van de gebouwde omgeving. Van een briljant idee, naar een simpel maar krachtig wetsvoorstel. Voor het eerst licht de Dutch Green Building Council (DBCO) hun plan toe in hun online lunchwebinar.

De webinar vindt plaats op 31 oktober van 12.00-13.00u. Lees hieronder de aankondiging van DBCO.

Eigenaar en huurder samen op weg naar ParisProof. 

De uitdaging om alle gebouwen in 2050 Paris Proof te krijgen is fors. Zeker als dit voor de utiliteitsbouw uitkomt op een monsterlijke investering van 34,2 miljard euro. Een bedrag waar natuurlijk niemand eigenaarschap over neemt. Met de DGBC hebben wij deze berekening van het EIB behapbaar gemaakt. Maar hoe?

Simpel, door dit gigantische bedrag te verdelen over de jaren tot 2050 en het aantal m² oppervlak wat verduurzaamd moet worden. Gemiddeld genomen komen we dan uit op 9 euro per m² per jaar dat we toe kunnen rekenen aan de eigenaar en huurder. Waarbij we het inverdieneffect van de energiebesparing niet eens hebben meegerekend. Maar hoe willen we dit naar de praktijk brengen?

Dit gaan wij doen door een stichting te koppelen aan een gebouw die verplicht is een verduurzamingsplan te maken. Hierin staat hoe zij de klimaatdoelstellingen gaan halen. De eigenaar en huurder creëren een spaarfonds waarin ze de lusten en lasten van verduurzaming samen delen. Om te zorgen dat het spaargeld echt naar de verduurzaming gaat hebben we gekeken naar de mogelijkheden om het spaarconstruct vast te leggen in een wetsvoorstel.

Dit wil je niet missen! #sharethefun #samenversnellen #bethechange

Aanwezig bij deze webinar:  Bas Bordewijk (ING), Martin Mooij en Eefje Stutvoet (DGBC (Dutch Green Building Council) Rob Klinkert (PwCArjan van Eijk Michiel van Hecke en Ton van Balen (DUDOK Bouw- en Vastgoedrecht)

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven