Impressie: Human Capital Congres

Impressie: Human Capital Congres

We zijn vandaag van start gegaan met het SWP Congres: Human Capital. In het spotlight staat: Binden, Boeien, Behouden. Drie termen die voor de workplace specialist niet kunnen ontbreken.

Vincent le Noble, die ook dagvoorzitter is, opent de dag. "Smart Workplace zet als kennisplatform de stap naar duurzaam, duurzaam ook op het menselijke vlak"  Ook Simone Leenders praat over sociale cohesie in tijden van werken op afstand. Daar haakte Narda Vermeulen bij aan met enkele voorbeelden uit de praktijk.

Zo opende Simone met de quote "We moeten het niet meer hebben over hoe de nieuwe werkomgeving er uit gaat zien, maar hoe we een organisatie verbonden kunnen houden" 

Hierna is het tijd om het woord door te geven aan oud-generaal der Strijdkrachten Peter van Uhm. Helaas zit hij thuis door corona, maar gelukkig zonder klachten. Toch konden wij door deze mooie methode van hybride werken zijn interactieve presentatie door laten gaan. Met prachtige mooie parallellen tussen de militaire wereld en 'gebruikelijke' organisaties maakt.

"Een professional is iedere dag bezig met het verbeteren van zichzelf en zijn team, wanneer dat stopt, ben je ook geen professional meer" - Peter Van Uhm

Daarna is het tijd voor de workshoprondes 1 & 2, in vijf verschillende zalen worden interactieve en inspirerende workshops gegeven. Daarna aansluitend de lunch. Tijdens het eten komen we in verbinding en bespreken we met elkaar de kennis die is opgedaan tijdens het ochtendprogramma. Ook na de lunch staan er weer inspirerende sprekers klaar. Onder andere Gerda Stelpstra & Sophie Schuller die vertellen over de invloed van de werkomgeving op communicatie. 

Op het moment van schrijven maken we ons klaar voor de laatste workshop ronde en aansluitende de afsluitende borrel. Wij kijken uit naar een geslaagde afsluiting van de dag en bedanken iedereen voor de prachtige opkomst!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven