Recap: SWP Congres Human Capital

Recap: SWP Congres Human Capital

Gisteren genoten we van een mooi Congres! Het SWP Congres: Human Capital was een succes, met veel workshops en sprekers die op hun eigen manier de aanwezige professionals inspireerden. In dit bericht een terugblik.

De dag opent met dagvoorzitter Vincent le Noble: "Smart Workplace zet als kennisplatform de stap naar duurzaam, duurzaam ook op het menselijke vlak." Hierna spreekt Simone Leenders over sociale cohesie in tijden van werken op afstand. Daar haakte Narda Vermeulen bij aan met enkele voorbeelden uit de praktijk. Zo opende Simone met de quote "We moeten het niet meer hebben over hoe de nieuwe werkomgeving er uit gaat zien, maar hoe we een organisatie verbonden kunnen houden", iets wat steeds belangrijker blijft worden.

Hierna is het tijd om het woord door te geven aan oud-Generaal der Strijdkrachten Peter van Uhm. Helaas zit hij thuis door corona, maar gelukkig zonder klachten. Toch konden wij door deze mooie methode van hybride werken zijn interactieve presentatie door laten gaan. Met prachtige parallellen tussen de militaire wereld en 'gebruikelijke' organisaties.

"Een professional is iedere dag bezig met het verbeteren van zichzelf en zijn team, wanneer dat stopt, ben je ook geen professional meer" - Peter Van Uhm

Daarna is het tijd voor de workshoprondes 1 & 2, in vijf verschillende zalen worden interactieve en inspirerende workshops gegeven. Waaronder een interactieve workshop over 'vital spaces' van Pernilla Orij en Jordy Peeters. Aansluitend was de lunch. Tijdens het eten kreeg iedereen de ruimte om in verbinding te komen en bespreken we met elkaar de kennis die is opgedaan tijdens het ochtendprogramma. 

De lunch liet zich opvolgen door nieuwe sprekers. Gerda StelpstraSophie Schuller spraken over onderwerpen als de invloed van de werkomgeving op communicatie. Maaike Klein Ikkink vertelde aansluitend hoe de wereld van crisismaatregel naar duurzame aanpak van hybride werken moet. 

Workshoprondes 3 & 4 stonden hierna op het programma. Impact, duurzaamheid en community stonden hierin voorop. Maar ook een 'Water experience' van Marjanne Bulk was mee te maken. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag. Een dag die afgesloten werd met een netwerkborrel waarbij er nog ruim de tijd was om met elkaar in gesprek te gaan over de dag.

We hopen jullie allemaal bij het volgende SWP-evenement weer te zien.

Bekijk de terugblik

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven