Voorkomen van verspilling door order to print

Voorkomen van verspilling door order to print

In de industrie wordt veel gewerkt met massaproductie in mallen waardoor veel inrichtingen op kantoren eenheidsworst worden. De producten die niet zijn verkocht worden in ongebruikte staat vernietigd. TRIBOO en NeverEnding furniture maken hier het verschil.

Alleen maken wat de klant nodig heeft dat is de filosofie. Door middel van Large Scale 3D Printing worden met gerecyclede thermoplasten complexe vormen gemaakt met een minimum gebruik van materiaal. Inspiratie komt uit de algoritmes van de natuur. Biomimicry en biophilic design worden toegepast om de parametrische modellen te maken die in het kantoor belanden.

Duurzaam 3D printen

Een mooi voorbeeld zijn de plantenpotten in de vorm van een dichte, half open en open tulp. 3D geprint met een robot vanuit gerecyclede thermoplasten. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht. Zo kan een plantenpot veranderen in een tafelblad, opbergplank of gewoon weer in een andere circulaire plantenpot.

TRIBOO maakt hiermee de circulaire economie zichtbaar op het kantoor. Door het plaatsen van deze circulaire producten gemaakt van afval, worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt en verlaagt het de CO2 footprint. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven