CO2 negatief interieur met Hollandse hennepvezels

CO2 negatief interieur met Hollandse hennepvezels

In de wereld van duurzame kantoorontwikkeling is er een nieuwe ontwikkeling, TRIBOO EU en PLANTICS B.V. hebben samen de GreenGridz HEMP ontwikkeld: een uniek natuurlijk tafelblad.

Het innovatieve lichtgewicht paneel is gemaakt van Hollandse hennepvezels en een uniek natuurlijk bindmiddel. Het gezonde paneel is daardoor 100% plantaardig, volledig recyclebaar, CO2 negatief en veilig doordat het geen schadelijke op aardolie gebaseerde bindmiddelen bevat. Door het combineren van twee revolutionaire Nederlandse innovaties is dit unieke tafelblad nu een feit.

Natuurlijke Tafels en Werkplekken

Om er voor te zorgen dat waardevolle grondstoffen nooit meer verloren gaan wordt er continue geïnnoveerd met het lichtgewicht GreenGridz meubelconstructie paneel. Het doel is om een herbruikbaar kernmateriaal van hoogwaardige kwaliteit te ontwikkelen wat op industriële schaal kan worden geproduceerd. Zo kan de gehele meubelindustrie op globale schaal circulair meubilair produceren met zo min mogelijk materiaal en CO2 uitstoot. Hierbij vormt het meubelconstructiepaneel de adapter voor circulaire materialen en baanbrekende bindtechnieken. Natuurlijke vezels gewonnen uit afvalrestromen van hout, papier, karton en hennep vormen de basis. Daarnaast worden upcycling technieken ontwikkeld en toegepast die het mogelijk maken om het GreenGridz materiaal te veranderen in een waardevolle grondstof voor andere industrieën. Op deze wijze stopt de verspilling en kan de grondstof van het ene meubel de grondstof vormen voor het andere meubel.

Wil je meer weten over dit circulaire tafelblad of hem bekijken kom dan van 25 tot en met 29 Oktober naar de Orgatec Cologne. TRIBOO EU staat in hall 10.2

Foto: lr. Wridzer Bakker (PLANTICS B.V.), Marc van der Heijden (TRIBOO EU)

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven