Helft van de kantoren heeft Energielabel C

Helft van de kantoren heeft Energielabel C

Vanaf 2023 moeten de meeste kantoren in Nederland over Energielabel C of beter beschikken. Hoewel niet alle cijfers beschikbaar zijn, wordt geschat dat de helft daar al aan voldoet.

Er blijven dan wel nog 25 duizend kantoren zonder geregistreerd energielabel.

Marktpartijen lopen voorop

De cijfers komen uit een vandaag gepubliceerd rapport van het Kadaster op basis van een adressenbestand van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het percentage van 50% met een Energielabel C of beter slaat op alle kantoren die moeten voldoen aan de verplichte labeling. Er zit echter veel onderscheid in vastgoed van Woningcorporaties, marktpartijen, overheid, particulieren en andere partijen. Zo hebben 71 procent van de werkomgevingen in de handen van marktpartijen al een Energielabel C of hoger. Met Particulieren en overheid op 60 procent lopen zij iets achter. De grootste achterloper lijken woningcorporaties, waarvan werkomgevingen maar 52 procent een Energielabel C of hoger hebben.

Het blijft dus belangrijk om ook in de werkomgeving te kijken naar mogelijkheden om vastgoed te verduurzamen. De grens van 2023 komt er snel aan en toch lopen veel kantoorpanden nog achter op de maatstaf die straks aangehouden gaat worden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven