TwynstraGudde organiseert inspiratiesessie 'Energietransitie van ambitie naar praktijk'

<span>TwynstraGudde organiseert inspiratiesessie 'Energietransitie van ambitie naar praktijk'</span>

Op 19 januari 2023 organiseert TwynstraGudde een inspiratiebijeenkomst over de verduurzamingsdoelstelling van een organisatie. Hoe kan daar aan worden voldaan? En hoe een kantoor hierop in te richten?

Veel organisaties hebben de afgelopen jaren hun ambities rondom verduurzaming en de energietransitie in kaart gebracht. Deze ambities en doelen zijn inmiddels vastgelegd in duurzaamheidsbeleid, energiestrategieën en coalitieakkoorden. Vanuit vastgoed- en facility managers klinkt steeds luider de vraag: hoe kunnen we voldoen aan de verduurzamingsdoelstelling van de organisatie en hoe richten we het kantoor hierop in? 

Over deze vraagstukken organiseert TwynstraGudde een inspiratiebijeenkomst op 19 januari 2023. Laura de Vries, Klimaatambassadeur van de Toekomst en bestuurslid en vicevoorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, bekijkt als keynote spreker de energietransitie vanuit een verfrissend perspectief. In een aantal kennissessies wordt aan de hand van concrete voorbeelden besproken hoe de energietransitie in de praktijk wordt gebracht. Er is volop gelegenheid vragen te stellen en in gesprek te gaan met professionals die aan dezelfde vraagstukken werken.

Programma
Het programma van de middag is als volgt.

  • 14.30 uur: Inloop
  • 15.00 uur: Opening door Ton de Jong, directievoorzitter van TwynstraGudde
  • 15.10 uur: Dialoog met Laura de Vries over de energietransitie
  • 15.45 uur: Kennissessies
  • 17.00 uur: Netwerkborrel

Kennissessies
Tijdens de inspiratiebijeenkomst wordt gesproken hoe de doelen voor de energietransitie in de gebouwde omgeving kunnen worden gerealiseerd. U heeft de gelegenheid hierover een kennissessie te volgen en kunt uit de volgende deelsessies kiezen:

  • EnergieRijk Den Haag: samen gebiedsgericht verduurzamen in centrum Den Haag
    Thomas Metz (Rijksvastgoedbedrijf) en Sybren van der Velde (TwynstraGudde)
  • Klimaatdoelen realiseren: hoe richt je de eigen organisatie in?
    Fay van Zeijl (TwynstraGudde)
  • De Regionale Energie Strategie: van planvorming naar uitvoering
    Jasper Mos (gemeente Gorinchem) en Arjan Raatgever (TwynstraGudde)
  • Integrale wijkaanpak: hoe neem je stakeholders mee naar het integraal verduurzamen van de wijk?
    Aline te Linde (TwynstraGudde)
  • Transitie naar schoon en emmissieloos bouwen
    Joost Meijer (TwynstraGudde)

Op de site van TwynstraGudde vindt u meer inhoudelijke informatie over deze kennissessies en over de hele inspiratiebijeenkomst.

Meld u aan
Spreekt bovenstaand programma u aan? U kunt zich kosteloos aanmelden via de website. Hier kunt u aangeven welke kennissessie u graag wilt bijwonen. Per kennissessie kunnen zich maximaal 15 personen aanmelden. Dus wees er snel bij! De bijeenkomst vindt plaats in de Observant in Amersfoort. Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met de laatste (praktische) informatie.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven