Hoe CTOUCH de meest duurzame interactieve displays maakt

Hoe CTOUCH de meest duurzame interactieve displays maakt

Alle onderdelen van de werkomgeving moeten duurzamer, ook touchscreens. CTOUCH loopt voorop in deze strijd en wil in 2025 hun CO2-voetafdruk met 60% verlaagd hebben.

"Onze leefomgeving is alles wat we hebben. Als we nu zelf de bal niet oppakken, wie dan wel? We richten ons continu op het verduurzamen van onze organisatie, inclusief onze touchscreens. Wij vinden dat elke fabrikant dit zou moeten nastreven.” - Remmelt van der Woude, CEO en Chief Sustainability Officer van CTOUCH

Duurzaamheidstransformatie

De duurzaamheidstransformatie van CTOUCH begon in 2018 met de introductie van de CTOUCH Circle. De CTOUCH Circle bestaat uit vier thema's: Customer Engagement, Future Proof, Safe & Secure en Sustainability. "Wij richten ons op 4 specifieke domeinen die ons helpen onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken: de productiefase, de gebruiksfase, de end-of-life-fase en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)".

Met zorg geproduceerd
Het gebruik van duurzame verpakkingen – iets wat veel fabrikanten tegenwoordig claimen - is lang niet altijd genoeg. Bij CTOUCH is er daarom anders mee om gegaan. "We hebben bijvoorbeeld ook onderzocht hoe we onze verpakkingen kunnen verkleinen, zodat we meer producten per container kunnen vervoeren. Op jaarbasis besparen we daarmee meer dan 100 ton CO2-uitstoot op het transport van onze 86"-modellen, een vermindering van bijna 30%."

Verantwoord gebruik
Door slimme innovaties, het inbouwen van Human Presence Detection en de eco-modusinstellingen is het gemiddelde stroomverbruik per scherm inmiddels met 8% verlaagd ten opzichte van onze vorige generatie schermen. Ook staan deze schermen nu standaard in eco-modus om de total cost of ownership te verlagen.

End-of-life

Een modulair design en een slimme manier vinden om producten een tweede of derde leven te geven zijn belangrijke stappen om producten een langere levensduur te geven. Waar we in het verleden uitgingen van een gemiddelde levensduur van 7 jaar is dat vanaf 2021 anders. De belofte is dat minstens 50% van de nieuwe schermen vanaf 2021 na 10 jaar nog steeds naar tevredenheid van de klant functioneert.

"Als onderdeel van ons Heartbeat As-A-Service programma knappen we producten die tegen het einde van hun levensduur (end-of-life) zitten op. Uiteindelijk krijgen deze producten een nieuw thuis: bijvoorbeeld een moderne vergaderruimte of klaslokaal. Als een product niet opnieuw gebruikt kan worden, kijken we naar het hergebruik van zoveel mogelijk onderdelen".

Al deze stappen zorgen er voor dat ook interactieve schermen verantwoord geproduceerd zijn. Zo zet elke speler in de industrie zijn stappen om de werkomgeving duurzamer en future-proof te maken.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven