Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

4 min

 

Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

De catering op de WorkPlace Xperience is in handen van Mood4Food. Het bedrijf is opgericht in 2009 en uitgegroeid tot een (h)eerlijke cateraar op de zakelijke evenementenmarkt.

Eigenaar en oprichter Driesse van de Weg vertelt vol passie over het succesvolle bedrijf dat hij samen met zijn vrouw en mede-eigenaar Zsa Zsa runt. “Mood4Food is voortgekomen uit eventbureau Trend Forward Events dat ik in 2004 gestart ben. In dat jaar heb ik ook mijn vrouw leren kennen”,  begint Driesse zijn verhaal. “Voor onze events huurden we veel cateraars in en Zsa Zsa was van mening dat wij dat met onze liefde voor heerlijk eten en drinken, zelf beter konden.” Van het een kwam het ander en dertien jaar later is Mood4Food een gerenommeerd cateraar die zich voornamelijk richt op de zakelijke evenementenmarkt.

Allround catering

Klanten en opdrachtgevers zijn bij Mood4Food aan het juiste adres voor allround catering, ofwel catering van a tot z én tot in de puntjes verzorgd. Van het meedenken met de opdrachtgevers over de juiste invulling en aankleding, tot de opbouw van een event en het op de gewenste momenten trakteren van bezoekers op de meest smaakvolle gerechten, goede koffie en mooie wijnen. Dat doen Driesse en Zsa Zsa samen met een toegewijd team van twaalf vaste medewerkers en de hulp van veel zzp’ers. “En altijd met een lach”, vult Driesse aan. “We zijn een heel persoonlijk bedrijf en hebben veel lol met elkaar. Tegelijkertijd zijn we super professioneel en genieten we oprecht van al het moois dat we samen neerzetten.”

Vegetarisch is standaard

De arrangementen die Mood4Food samen met haar vaste partners heeft samengesteld, vormen de basis voor ieder evenement. Maar het bedrijf is geen dertien- in-het- dozijn cateraar die werkt volgens een vast patroon. “Hoe wij ons onderscheiden in de markt? Door out of the box te denken, vernieuwend te zijn en altijd te zorgen voor een duurzame uitstraling”, legt Driesse uit. “Voor veel opdrachtgevers betekent een duurzame uitstraling, vegetarische catering. Daarom is onze standaard arrangementaanbieding dan ook 100% vegetarisch. Vlees- of visliefhebbers hoeven zich overigens geen zorgen te maken, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij houden van een lekker stukje vlees of vis, maar zorgen er altijd voor dat de producten van een goede afkomst zijn.”

Bewust kiezen voor een duurzame cateraar

De duurzame ambitie komt bij Mood4Food van binnenuit. Driesse: “Duurzaamheid begint al in ons kantoor met een dak vol zonnepanelen. We zijn kritisch op ons energieverbruik, rijden met een deels elektrisch wagenpark en delen onze autoritten zo optimaal mogelijk in. Daarnaast kopen we onze diensten en producten altijd verantwoord in, planten we bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren en doneren we geld aan Made Blue, om het waterverbruik tijdens een event te compenseren. Daarvoor brengen wij bij onze opdrachtgevers € 0,05 a € 0,10 per bezoeker in rekening. En dat wordt gewaardeerd. Voor veel opdrachtgevers is juist die duurzame ambitie en uitstraling een reden om voor ons te kiezen.”

Geen voedselverspilling

Voedselverspilling is ook een belangrijk speerpunt voor de cateraar. “Soms ontkom je er niet aan om eten weg te gooien, maar we hebben nu al vijf jaar een nauwe samenwerking met het Leger des Heils. Alle broodjes, wraps, salades en soepen die nog gekoeld of binnen de HACCP-norm te serveren zijn, worden wekelijks opgehaald door het Leger des Heils. Je hebt tenslotte altijd te maken met no-shows op een event. Als er 10% van de 800 bezoekers niet op komt dagen, betekent dat 250 overtallige broodjes. Hoe mooi is het dat we daar dak- en thuislozen blij mee kunnen maken?”

De Van Nelle Fabriek

De samenwerking met de Van Nelle Fabriek in Rotterdam start in 2017 als Mood4Food een event mag cateren dankzij een bevriende relatie die daar werkzaam is. Driesse: “Eigenaar Henk van Maanen had ons al eerder gespot bij andere events en besloot ons een kans te geven. Die pakten wij met beide handen aan, en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers hebben we op meerdere events in de fabriek de catering mogen verzorgen. Toen begin 2020 de samenwerking met de vorige vaste cateraar eindigde, kregen wij het verzoek om vaste cateraar te worden. Corona gooide roet in het eten, er waren simpelweg geen events. Maar inmiddels is het heerlijk werken op deze iconische locatie waar we tevens een eigen keukeninrichting en opslag hebben. De samenwerking met de Van Nelle Fabriek is ontzettend prettig. We begrijpen elkaar, spreken dingen naar elkaar uit en komen samen tot nieuwe ideeën. Zolang je goed met elkaar blijft communiceren en zorgt voor blije opdrachtgevers, betekent dat een win-winsituatie.”

We zijn ontzettend trots op Mood4Food en blijven nog heel lang de markt verrijken met een (h)eerlijk, duurzaam en compleet cateringconcept."

Delen:

Meer nieuws

Aanpassing CSRD: “Route naar toekomstbestendiger bedrijf”

Aanpassing CSRD: “Route naar toekomstbestendiger bedrijf”

maandag 11 augustus

De invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is aangepast en uitgesteld, na een besluit van het ...

Lees meer

Hoe inclusief is jouw organisatie écht?

Hoe inclusief is jouw organisatie écht?

woensdag 6 augustus

“Psychologische veiligheid is geen zachte wens, het is een harde voorwaarde voor inclusie.” Die boodschap brengt ...

Lees meer

Hoe een campus mogelijkheden biedt voor netcongestie

Hoe een campus mogelijkheden biedt voor netcongestie

dinsdag 5 augustus

De campus is in transitie! Dat vraagt een integrale aansturing vanuit een totaalperspectief. Maar hoe realiseer je een nieuwe ...

Lees meer

De vraag naar aanwezigheid

De vraag naar aanwezigheid

maandag 4 augustus

In deze blog van Gerda Stelpstra, Head of strategy Consulting bij Envalue, kijken we dieper naar de 'vraag om aanwezigheid'. ...

Lees meer

Bijzaak nieuwe partner Smart WorkPlace

Bijzaak nieuwe partner Smart WorkPlace

vrijdag 1 augustus

Bijzaak zet zich in voor een veilige, inspirerende en comfortabele werkomgeving. Om deze doelstelling nog beter tot leven ...

Lees meer

Webinar: Vernieuwde software voor gebouwonderhoud

Webinar: Vernieuwde software voor gebouwonderhoud

donderdag 31 juli

Een meerjaren onderhoudsplanning blijft vaak steken in een statische lijst, die te weinig bijdraagt aan belangrijke doelstellingen. In ...

Lees meer

FMXXL versterkt het MT met Eric de Wit.

FMXXL versterkt het MT met Eric de Wit.

woensdag 30 juli

Per 1 september komt Eric de Wit het team van FMXXL versterken als commercieel directeur. Een nieuwe rol binnen dit snelgroeiende ...

Lees meer

WorkPlace Inside: Sven Toelen

WorkPlace Inside: Sven Toelen

woensdag 30 juli

Voor Sven Toelen zit ontspanning juist in actie. Wat fysieke inspanning doet voor zijn balans vertelt hij in deze WorkPlace ...

Lees meer

Achter de schermen van de NAVO-top 2025

Achter de schermen van de NAVO-top 2025

dinsdag 29 juli

De NAVO-top was een logistieke monsterklus. Alvero vertelt hoe zij voor dit soort evenementen gebruik boven bezit blijven ...

Lees meer

DPD Nederland nieuwe partner Smart WorkPlace

DPD Nederland nieuwe partner Smart WorkPlace

maandag 28 juli

DPD is de grootste speler op de Europese markt van pakketverzenders. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 57.000 medewerkers ...

Lees meer

Waarom zou je nog naar kantoor komen?

Waarom zou je nog naar kantoor komen?

vrijdag 25 juli

Waarom zou iemand nog naar kantoor komen in 2025? In Sodexo's whitepaper 'De kracht van de werkplek' helpen ze onderzoeken ...

Lees meer

Generatieverschillen op de werkvloer groeien en werkgevers zijn onvoldoende voorbereid 

Generatieverschillen op de werkvloer groeien en werkgevers zijn ...

donderdag 24 juli

Werkgevers onderschatten het effect van generatieverschillen op de werkvloer. Dat stelt HEYDAY Hospitality naar aanleiding ...

Lees meer

ISS investeert in kwaliteit met het Site Manager Certificering Programma

ISS investeert in kwaliteit met het Site Manager Certificering ...

donderdag 24 juli

Om ervoor te zorgen dat iedere site manager, ongeacht de locatie, beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en het vertrouwen ...

Lees meer

SWP Talks #68: Inclusiviteit

SWP Talks #68: Inclusiviteit

woensdag 23 juli

In deze aflevering van SWP Talks kijken experts naar welke factoren bijdragen aan een inclusieve werkplek: van leiderschap ...

Lees meer

WorkPlace Inside: Gerda Stelpstra 

WorkPlace Inside: Gerda Stelpstra 

woensdag 23 juli

Het opgroeien in verschillende landen en culturen vormde Gerda Stelpstra's blik op de werkplek en omgeving. Hoe die invloeden ...

Lees meer

De belangrijkste veranderingen na 5 jaar thuiswerken

De belangrijkste veranderingen na 5 jaar thuiswerken

dinsdag 22 juli

In maart 2020 moest de kantoormens verplicht gaan thuiswerken. Wat is er sindsdien veranderd? In de BNW Index kijken ...

Lees meer

''Herbruikbare koffiebekers zijn uiteindelijk goedkoper dan wegwerpbekers''

''Herbruikbare koffiebekers zijn uiteindelijk goedkoper dan wegwerpbekers''

dinsdag 22 juli

Het dagelijkse kopje koffie heeft veel gevolgen. Jaarlijks gooien we namelijk 3 tot 5 miljard koffiebekers weg. En die worden ...

Lees meer

Grip op slimme gebouwtechnologie

Grip op slimme gebouwtechnologie

dinsdag 22 juli

De digitalisering van kantoren is in volle gang. Veel organisaties zijn inmiddels deels of geheel voorzien van slimme toepassingen. ...

Lees meer

Gezonde en productieve medewerkers door biophilic design

Gezonde en productieve medewerkers door biophilic design

maandag 21 juli

Nederlanders brengen zo’n 90% van de tijd binnen door. In steriele omgevingen met TL-verlichting, kantoren zonder ...

Lees meer

Collectief van partners leidt Brink de toekomst in

Collectief van partners leidt Brink de toekomst in

woensdag 16 juli

Na de onlangs aangekondigde verkoop van Brink Software treedt de holdingdirectie, bestaande uit Adriaan Visser, Erik Deiman ...

Lees meer

Terug naar boven