Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

4 min

 

Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

De catering op de WorkPlace Xperience is in handen van Mood4Food. Het bedrijf is opgericht in 2009 en uitgegroeid tot een (h)eerlijke cateraar op de zakelijke evenementenmarkt.

Eigenaar en oprichter Driesse van de Weg vertelt vol passie over het succesvolle bedrijf dat hij samen met zijn vrouw en mede-eigenaar Zsa Zsa runt. “Mood4Food is voortgekomen uit eventbureau Trend Forward Events dat ik in 2004 gestart ben. In dat jaar heb ik ook mijn vrouw leren kennen”,  begint Driesse zijn verhaal. “Voor onze events huurden we veel cateraars in en Zsa Zsa was van mening dat wij dat met onze liefde voor heerlijk eten en drinken, zelf beter konden.” Van het een kwam het ander en dertien jaar later is Mood4Food een gerenommeerd cateraar die zich voornamelijk richt op de zakelijke evenementenmarkt.

Allround catering

Klanten en opdrachtgevers zijn bij Mood4Food aan het juiste adres voor allround catering, ofwel catering van a tot z én tot in de puntjes verzorgd. Van het meedenken met de opdrachtgevers over de juiste invulling en aankleding, tot de opbouw van een event en het op de gewenste momenten trakteren van bezoekers op de meest smaakvolle gerechten, goede koffie en mooie wijnen. Dat doen Driesse en Zsa Zsa samen met een toegewijd team van twaalf vaste medewerkers en de hulp van veel zzp’ers. “En altijd met een lach”, vult Driesse aan. “We zijn een heel persoonlijk bedrijf en hebben veel lol met elkaar. Tegelijkertijd zijn we super professioneel en genieten we oprecht van al het moois dat we samen neerzetten.”

Vegetarisch is standaard

De arrangementen die Mood4Food samen met haar vaste partners heeft samengesteld, vormen de basis voor ieder evenement. Maar het bedrijf is geen dertien- in-het- dozijn cateraar die werkt volgens een vast patroon. “Hoe wij ons onderscheiden in de markt? Door out of the box te denken, vernieuwend te zijn en altijd te zorgen voor een duurzame uitstraling”, legt Driesse uit. “Voor veel opdrachtgevers betekent een duurzame uitstraling, vegetarische catering. Daarom is onze standaard arrangementaanbieding dan ook 100% vegetarisch. Vlees- of visliefhebbers hoeven zich overigens geen zorgen te maken, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij houden van een lekker stukje vlees of vis, maar zorgen er altijd voor dat de producten van een goede afkomst zijn.”

Bewust kiezen voor een duurzame cateraar

De duurzame ambitie komt bij Mood4Food van binnenuit. Driesse: “Duurzaamheid begint al in ons kantoor met een dak vol zonnepanelen. We zijn kritisch op ons energieverbruik, rijden met een deels elektrisch wagenpark en delen onze autoritten zo optimaal mogelijk in. Daarnaast kopen we onze diensten en producten altijd verantwoord in, planten we bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren en doneren we geld aan Made Blue, om het waterverbruik tijdens een event te compenseren. Daarvoor brengen wij bij onze opdrachtgevers € 0,05 a € 0,10 per bezoeker in rekening. En dat wordt gewaardeerd. Voor veel opdrachtgevers is juist die duurzame ambitie en uitstraling een reden om voor ons te kiezen.”

Geen voedselverspilling

Voedselverspilling is ook een belangrijk speerpunt voor de cateraar. “Soms ontkom je er niet aan om eten weg te gooien, maar we hebben nu al vijf jaar een nauwe samenwerking met het Leger des Heils. Alle broodjes, wraps, salades en soepen die nog gekoeld of binnen de HACCP-norm te serveren zijn, worden wekelijks opgehaald door het Leger des Heils. Je hebt tenslotte altijd te maken met no-shows op een event. Als er 10% van de 800 bezoekers niet op komt dagen, betekent dat 250 overtallige broodjes. Hoe mooi is het dat we daar dak- en thuislozen blij mee kunnen maken?”

De Van Nelle Fabriek

De samenwerking met de Van Nelle Fabriek in Rotterdam start in 2017 als Mood4Food een event mag cateren dankzij een bevriende relatie die daar werkzaam is. Driesse: “Eigenaar Henk van Maanen had ons al eerder gespot bij andere events en besloot ons een kans te geven. Die pakten wij met beide handen aan, en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers hebben we op meerdere events in de fabriek de catering mogen verzorgen. Toen begin 2020 de samenwerking met de vorige vaste cateraar eindigde, kregen wij het verzoek om vaste cateraar te worden. Corona gooide roet in het eten, er waren simpelweg geen events. Maar inmiddels is het heerlijk werken op deze iconische locatie waar we tevens een eigen keukeninrichting en opslag hebben. De samenwerking met de Van Nelle Fabriek is ontzettend prettig. We begrijpen elkaar, spreken dingen naar elkaar uit en komen samen tot nieuwe ideeën. Zolang je goed met elkaar blijft communiceren en zorgt voor blije opdrachtgevers, betekent dat een win-winsituatie.”

We zijn ontzettend trots op Mood4Food en blijven nog heel lang de markt verrijken met een (h)eerlijk, duurzaam en compleet cateringconcept."

Delen:

Meer nieuws

De criteria van de Vebego Workplace Innovation Award

De criteria van de Vebego Workplace Innovation Award

dinsdag 16 december

De Vebego WorkPlace Innovation Award zet innovatie in de schijnwerpers. In dit artikel laten we zien welke criteria gelden.  ...

Lees meer

Een optimale werkbeleving

Een optimale werkbeleving

maandag 15 december

De manier waarop we werken verandert razendsnel. Flexibiliteit, beleving en welzijn staan centraal. Moderne bedrijven kijken ...

Lees meer

Kroon op drie jaar succes

Kroon op drie jaar succes

maandag 15 december

PHI Factory is voor de derde keer uitgeroepen tot nummer 1 van de categorie ‘zakelijke dienstverlening in sustainability’ ...

Lees meer

Technologische vernieuwingen brengen inclusief onderwijs dichterbij

Technologische vernieuwingen brengen inclusief onderwijs dichterbij

donderdag 11 december

Toegankelijk onderwijs voor iedereen, het klinkt vanzelfsprekend maar in de praktijk is dat helaas niet altijd zo. Nu technologie ...

Lees meer

Gewoon beginnen en uitproberen

Gewoon beginnen en uitproberen

donderdag 11 december

Half april 2025 ontving Annemarie Melissen, Project Manager Real Estate, Workplace & Sustainability bij FrieslandCampina, ...

Lees meer

De impact van geluid op de werkvloer

De impact van geluid op de werkvloer

woensdag 10 december

Van alle werknemers ergert 52 procent zich aan hinderlijk geluid op de werkplek en 34 procent ervaart hier ook echt klachten ...

Lees meer

SWP Stand Up 2026: donderdag 5 februari bij HNK/NSI Sloterdijk

SWP Stand Up 2026: donderdag 5 februari bij HNK/NSI Sloterdijk

woensdag 10 december

Donderdag 5 februari 2026 vindt de SWP Stand Up 2026 plaats op de locatie HNK/NSI Sloterdijk. De Stand Up begint om 14:00 ...

Lees meer

De lancering van het gezamenlijke Facilitaire Samenwerkingskompas

De lancering van het gezamenlijke Facilitaire Samenwerkingskompas

dinsdag 9 december

Key Quality en The Food Office sloegen de handen ineen en introduceren het Facilitair Samenwerkingskompas: een onafhankelijk ...

Lees meer

Vebego Workplace Innovation Award voor impactvolle en duurzame werkomgeving

Vebego Workplace Innovation Award voor impactvolle en duurzame ...

dinsdag 9 december

Vebego Facility Solutions en Smart WorkPlace introduceren een gloednieuwe award die innovatie in de schijnwerpers zet: de ...

Lees meer

Sta jij middenin de verandering van jouw werkomgeving?

Sta jij middenin de verandering van jouw werkomgeving?

vrijdag 5 december

Als je van één ding zeker kunt zijn, dan is het wel dat workplace management altijd in beweging is. IT, HR ...

Lees meer

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

donderdag 4 december

Samenwerking is altijd een beetje een mysterie geweest. Iedereen voelde dat het belangrijk was, maar bijna niemand wist ...

Lees meer

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

woensdag 3 december

Met een gezond binnenklimaat werken docenten prettiger en leren kinderen beter. Op de Montessorischool in Capelle aan den ...

Lees meer

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

woensdag 3 december

In Nederland werkt 83 procent gemiddeld één dag per week vanuit huis. Het onderzoek ‘Werkwereld 2025 ...

Lees meer

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

dinsdag 2 december

Het nieuwe rapport Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche laat je zien hoe de wereld van cateringcontractmanagement ...

Lees meer

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

dinsdag 2 december

In het nieuwe SWP Magazine (#15) lees je onder andere een groot interview met ISS WorkPlace Manager of the Year Annemarie ...

Lees meer

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd besparen

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd ...

dinsdag 2 december

Met de opkomst van AI, geavanceerde vergader- en samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en Yealink én strengere ...

Lees meer

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

dinsdag 2 december

In veel gemeenten zijn door de jaren heen situaties ontstaan waarin maatschappelijk vastgoed niet meer aansluit op de actuele ...

Lees meer

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

vrijdag 28 november

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de CSRD Awards riep de jury Koninklijke Heijmans N.V. uit tot winnaar in de categorie ...

Lees meer

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

donderdag 27 november

AVEX is geselecteerd als finalist voor de Inavation Sustainability Award 2026 met de duurzame en innovatieve BRIX zero AV-oplossing.

Lees meer

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

donderdag 27 november

De wereld van cateringcontractmanagement verandert razendsnel: stijgende kosten, veranderende gebruikersbehoeften en maatschappelijke ...

Lees meer

Terug naar boven