Thema van de maand april: Vastgoed

Thema van de maand april: Vastgoed

Elke maand licht Smart Workplace een thema in relatie tot de werkomgeving uit. In de maand april is het thema vastgoed. Door het hybride werken is de benutting van vastgoed door een organisatie actueler dan ooit.

Vrijwel iedere organisatie worstelt op dit moment met de vraag hoe het kantoor gebruikt gaat worden nu medewerkers deels thuis en deels op kantoor werken. Hoe blijven medewerkers met elkaar verbonden en welke rol speelt het kantoor daarbij? Het antwoord verschilt per organisatie.

Een vaste werkplek of een fysieke plek om elkaar te ontmoeten zijn van essentieel belang om succesvol samen te werken. Daarbij is relevant te weten wat de diverse activiteiten van de medewerkers zijn. Komt men voor concentratie en dus een stilteplek naar kantoor of juist om te overleggen? Prangende vragen voor leidinggevenden.

Het hybride kantoor

Waar diversiteit is aan activiteiten heeft het kantoor een faciliterende functie. Maar het kantoor is er ook om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Mensen moeten verleid worden om op kantoor te komen. Kantoren met ruimer opgezette werkplekken, meer ruimte voor ontmoeten en vergaderen, en een belangrijke rol voor de lunch lijken de toekomst te hebben.

Kwaliteit

In 'the war for talent' speelt het kantoor eveneens een voorname rol. Op de dagen dat je op kantoor bent, wordt er gewerkt aan het versterken van het groepsgevoel en de binding met het bedrijf. Het kantoor wordt daarom veel meer dan een bureau om je werk te kunnen doen. Er is niet alleen aandacht voor de te huren units, maar ook voor de algemene ruimten, het klimaat en zelfs het buitenterrein. Hier ligt een kans voor het kantoor als waarde van vastgoed.

De redactie van Smart Workplace ontvangt graag content, innovaties en ideeën over dit thema! Heb je een goed artikel of idee? Stuur deze dan op naar redactie@smartwp.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven