Reinier de Graaf Gasthuis in Delft combineert schoonmaak- en hoteldiensten

<span>Reinier de Graaf Gasthuis in Delft combineert schoonmaak- en hoteldiensten</span>

CSU is vanaf 1 juni de nieuwe facilitair partner van het Reinier de Graaf Gasthuis. Het oudste ziekenhuis van Nederland biedt hoogwaardige zorg in de regio Delft en heeft diverse locaties met onderzoeks- en behandelcentra.

Uniek voor CSU is dat de dienstverlening gaat bestaan uit een combinatie van dagelijkse schoonmaak en hoteldiensten. Het Reinier de Graaf ziekenhuis koos voor een partnership met CSU na een uitvoerig aanbestedingstraject.

De juiste handen aan het werk

"Alles wat nodig is om een patiënt te ondersteunen tijdens een opname, zoals een warme ontvangst, het uitserveren van eten en drinken of de begeleiding van familieleden, willen wij goed faciliteren", aldus Robbert Jan van der Ent Braat, Facilitair Manager van het Reinier de Graaf Gasthuis. De combinatie van schoonmaak- en hoteldiensten door één partner sluit aan bij de wens ‘de juiste handen aan het juiste werk’ te hebben. Kwaliteit, gastvrijheid en klanttevredenheid spelen daarbij een grote rol. Zodoende kwamen wij uit bij CSU dat met een team van schoonmaakmedewerkers op alle locaties aan de slag gaat; bij elkaar betreft dat 75.000 vierkante meter. Daarnaast verzorgt CSU in het Gasthuis in Delft met haar medewerkers de hoteldiensten: persoonlijke dienstverlening aan en rondom het bed.

Oudste ziekenhuis, nieuwste gebouwen

Voor een optimale synergie tussen schoonmaak- en hoteldiensten zet CSU een overkoepelende contractmanager in. “Daarnaast wordt een multi-inzetbaar Serviceteam geïntroduceerd, een concept waarmee CSU al goede ervaringen opdeed in het MUMC+ in Maastricht”, zegt Marcel Mansveld (Districtsmanager van CSU). “Ook datagestuurde schoonmaak met BE Clean is aanstaande. Het was een van de redenen waarom voor CSU is gekozen.” Van der Ent Braat: “Het Reinier de Graaf Gasthuis is het oudste ziekenhuis in Nederland en bestaat al sinds 1252. De afgelopen jaren heeft het ziekenhuis nagenoeg al haar vastgoed in Delft, Naaldwijk en Voorburg, vernieuwd of gerenoveerd. CSU kan dus aan de slag in moderne en intelligente gebouwen en daar hoort een innovatieve manier van werken bij.”

Ondernemend en vernieuwend

In het voorstel van CSU sprongen ook de onderdelen milieuzorg, training en opleiding, en kwaliteitszorg er op positieve wijze uit. Daarnaast was er een uitstekende match tussen de kernwaarden van de twee organisaties. “Beide zijn ondernemend, vernieuwend en hands-on met daadkracht in een open onderlinge communicatie. Wij hebben er alle vertrouwen in met CSU een zeer ervaren en professionele dienstverlener voor de komende 5 jaar in huis te halen”, besluit Van der Ent Braat. Ook Mansveld kijkt uit naar een mooie samenwerking: “Universiteitsstad Delft staat bekend om vernieuwen én hard werken, een mentaliteit die je proeft bij het Reinier de Graaf Gasthuis. Daar sluiten wij als CSU ons graag bij aan.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven