Help circulaire werkplaats Buurman Rotterdam

Help circulaire werkplaats Buurman Rotterdam

Op 28 juni werd werkplaats Buurman op de Keilewerf in Rotterdam samen met 40 andere creatieve werklocaties door brand verwoest. Deze circulaire bouwmarkt wil zo snel mogelijk weer met haar circulaire missie aan de slag. 

Buurman Rotterdam is in één uur tijd 8,5 jaar aan werk en passie kwijt geraakt. Door een enorme brand op het terrein van de Keilewerf ging alles verloren. De oorzaak van de brand is onbekend en zal naar alle waarschijnlijkheid nooit achterhaald kunnen worden. Gelukkig is de missie van Buurman Rotterdam om circulaire impact te maken niet verloren gegaan en wil men koste wat het kost door.

Tweede leven

Buurman staat voor lokaal hergebruik. Hergebruik is cruciaal om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Hierbij spelen actuele thema's als grondstoffenschaarste, circulaire economie en reductie van CO2-uitstoot een belangrijke rol. Het sluiten van materiaalkringlopen is daarbij een kwestie van dóen. In de circulaire bouwmarkt kunnen gebruikte materialen en Rotterdams stadshout worden opgehaald. Tevens kan in de open werkplaats een cursus of workshop meubelmaken met hout worden gevolgd. Een tweede leven om circulaire impact te blijven maken is wat Buurman Rotterdam wil. Daarbij kan het alle hulp gebruiken. Naast de locatie is men alle materialen en gereedschappen kwijt en moet alles opnieuw worden aangeschaft. Deze missie steunen kan via deze deze pagina

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven