SWP Talks: Duurzaamheid

SWP Talks: Duurzaamheid

Het belang van duurzaamheid is niemand ontgaan. Maar hoe kun je aan de slag met de vraagstukken die hier bij komen kijken? Daar zoomen we op in in deze SWP Talks.

Bij Wietse Walinga zitten aan tafel Ernst-Willem van Drumpt, manager Facilities bij Alliander, Geerke Versteeg, Founder van PHI Factory en The 2B Collective en Camiel Klein Tuente, Manager FS support bij APG.

Gedrag

Bij Alliander ligt een van de uitdagingen omtrent duurzaamheid op gedrag. "Ik denk dat voor iedereen het thema 'gedrag' het moeilijkst is." Zegt Ernst-Willem. "Maar door goede voorbeelden te laten zien stimuleer je wel gedrag en bewustzijn zodat mensen niet alleen op werk, maar ook thuis met duurzaamheid bezig gaan." Ook APG heeft een duidelijke duurzaamheidsdoelstelling. Dit is terug te zien in hun nieuwe kantoor in Amsterdam 'Edge West'. Het is dan ook geen verrassing dat dit duurzame gebouw ook Alliander huisvest.

Het samen delen van een kantoor en dus de voorzieningen is ook een belangrijk punt in het 'gedragsvraagstuk volgens Camiel. "Omdat je alles deelt, oefen je ook wat invloed uit op andere bedrijven in een pand, je kan laten zien hoe bepaalde dingen duurzamer kunnen."

Storytelling

'Practice what you preach' staat op elke actielijst over verduurzaming volgens Geerke Versteeg, maar dit ook daadwerkelijk uitvoeren blijft soms nog achter. Maar als je dan echt bezig bent is het ook belangrijk om dat te laten zien. "Een goed voorbeeld zijn in je eentje is misschien bescheiden, maar juist nu is het belangrijk om door middel van storytelling echt te laten zien wat je allemaal doet. Dit inspireert andere bedrijven om hetzelfde te doen." Het gaat daar volgens Geerke dan ook niet over 'ego' of 'showing-off'. "Het gaat er om dat je andere inspireert met jouw verhaal en daarmee beweging in gang zetten."

Luister hieronder de hele aflevering SWP Talks op de WPX, of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven