Nieuwe expert: Hans Topée

Nieuwe expert: Hans Topée

“Je moet goed en vrij terug en vooruit kunnen kijken, om zo binnen je unieke context dingen te ontdekken, en zo bij te dragen aan werk en omgeving”, dat is het statement van SWP-Expert Hans Topée van Dewerkplaatsfabriek.

Welke kansen/ontwikkelingen zie jij voor de werkomgeving van de toekomst?
Onze werkprincipes staan ter discussie. Wat is ons werk, hoe doen we dat en waar. En wat is de relatie met privé/thuis en die met je collega’s en werkgevers. Veel vaagstukken stapelen zich op en men is op zoek. Maar waarnaar eigenlijk? De maatschappij vraagt om samenhang, balans, organisatie-visie en dat naast strategieën en ontwikkelingen op divers gebied. Denk maar eens aan stad, wijk, gebouw, concept, hospitality en werkomgeving. En dat dan nog binnen de begrippen duurzaam, circulair en inclusief. En in een fluïde wereld van woningen, winkels, hotels, horeca, logistiek en kantoren. Er zijn veel uitdagingen en ze moeten niet allemaal opgeteld worden. Stap voor stap en in overleg. Goed leiderschap is daarbij noodzakelijk. We moeten kijken naar ambacht, de basis op orde, eigen uitvoering, eenvoud, ertoe doen, trots en resultaat. Zo focus je op je eigen organisatie-DNA.

Welke rol kan Dewerkplaatsfabriek daarbij spelen?
Het nieuws staat vol met gedachten, vraagtekens, zoektochten en gemiddelde aannames die vertaald worden naar standaards. Helaas, een gemiste kans. Geen organisatie is standaard. Dewerkplaatsfabriek, de naam zegt het, is een fabriek voor werkplaatsen. De toegevoegde waarde is om op basis van mens- en organisatie-DNA onder toevoeging van kennis en ervaring in organisatieadvies, huisvesting, facility management en design samen na te denken over het werken, waar dat ook is, en wat daarvoor nodig is.

Waarom is het belangrijk voor Dewerkplaatsfabriek om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?
Ik kan alleen presteren als ik continu om me heen kijk, luister, ervaar en nieuwe ideeën opdoe. En die samen met opdrachtgevers kunnen vertalen, toetsen en toepassen.
Verbinding met het werkveld en vooral ook de wereld daarbuiten is daarbij cruciaal. In die verbinding is het recept met herkennen, duiden, delen en gidsen één van de belangrijkste zaken.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven