Thema van de maand: Design

Thema van de maand: Design

Elke maand licht Smart Workplace een thema in relatie tot de werkomgeving uit. In de maand september is het thema Design.

De werkplek is niet langer slechts een locatie, steeds meer wordt de rol van de werkplek in onze fysieke en mentale gezondheid steeds belangrijker. Gedurende de themamaand nodigen we je uit om de grenzen van het traditionele kantoor te verkennen en de fascinerende wereld van werkplekdesign te ontdekken.

Aantrekkingskracht

Het kantoor heeft zijn aantrekkingskracht verloren en heeft concurrentie gekregen van de thuiswerkplek. Wat is er aan veranderingen in de fysieke werkomgeving nodig om medewerkers vaker naar kantoor te laten komen? Werken op kantoor heeft meerdere voordelen. Het zorgt voor meer binding tussen medewerkers onderling en de organisatie en het stimuleert de kennisoverdracht. Medewerkers hebben op kantoor meer mogelijkheden om te netwerken, nieuwe vaardigheden te leren en te groeien binnen de organisatie. Werken op kantoor helpt daarnaast om beter zicht te houden op het welzijn van medewerkers. Want naast productiviteit en continuïteit is ook het welbevinden van medewerkers belangrijk om een organisatie goed te laten functioneren. Toch blijft een groot deel Nederlanders liever thuis, hier kan design een grote rol in spelen.

Door middel van identiteit, design en goed doordachte inrichting kan de werkplek weer tot zijn recht komen en zullen medewerkers met meer plezier op kantoor zijn.

De redactie van Smart Workplace ontvangt graag content, innovaties en ideeën over dit thema! Heb je een goed artikel of idee? Stuur deze dan op naar redactie@smartwp.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven