Jaco van Noppen keynote tijdens SWP Congres op 2 november

Jaco van Noppen keynote tijdens SWP Congres op 2 november

Vanuit een integrale visie vertelt Jaco van Noppen, directeur Campus Real Estate & Facility Management TU Delft, over een duurzame campus waar Smart Buildings en de gezondheid van gebruikers één gezamenlijk belang vormen. 

De komende jaren wordt toegewerkt naar een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus, met aandacht voor verbetering van biodiversiteit en leefkwaliteit. Van Noppen, dit jaar winnaar van de ISS WorkPlace Manager of the Year Award: “Hiermee werken wij stapsgewijs aan onze duurzaamheidsdoelen en helpen we tegelijkertijd aan het opschalen van innovaties buiten de campus.”

Een levendige duurzame campus

Overal op de campus zullen experimenten worden uitgevoerd voor nieuwe duurzame technieken en processen. Van Noppen zegt daarover: “Een deel van de investering is beschikbaar om innovaties te testen. De campus zien we als living lab, een realistische omgeving om dit te bewerkstelligen.”

Geschikt voor de toekomst

Veel van de innovaties hebben te maken met de energietransitie. Van Noppen: “We zetten duurzame bronnen in voor de verwarming van gebouwen en wellicht op termijn ook voor woningen in de gemeente Delft.” Een deel van de campus krijgt een warmtenet waarmee warmte uit koelprocessen kan worden opgeslagen in de bodem en benut voor de verwarming van andere functies.

TU Delft Campus als living lab

Een deel van het duurzaamheidsbudget wordt besteed aan het faciliteren van innovaties. De TU Delft Campus wordt daarmee een living lab voor innovaties. “Hier komt de kracht van onze wetenschappers, ingenieurs, ontwerpers, de overheid en het bedrijfsleven samen”, aldus Van Noppen. “Zo leveren we een actieve bijdrage aan de verduurzamingsvraagstukken van de maatschappij. Kortom: impact for a better society.” 

Inschrijven

Bestel hier je ticket voor het SWP Congres op 2 november.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven