Achmea nieuwe partner Smart WorkPlace

Achmea nieuwe partner Smart WorkPlace

Met 14.000 collega's in Nederland is Achmea als geen ander betrokken bij de werkomgeving van de toekomst. Djara Walgien vertelt in dit interview over de motivatie om aan te sluiten als SWP-partner.

Djara Walgien, Ketenmanager Huisvesting & Inrichting bij Achmea sluit zich aan als SWP-Expert.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Achmea voor de werkomgeving van de toekomst?

Achmea staat voor duurzaam samen leven en zet zich in om maatschappelijke vraagstukken op te lossen op het gebied van gezondheid, wonen en werken, mobiliteit en inkomen. Wij geloven dat duurzaam samen leven én werken in elkaars verlengde liggen. De afgelopen jaren hebben bewezen dat leven én werken steeds meer in elkaar overlopen en is hybride werken de standaard geworden. De functie van het kantoor is verschoven van ‘productieplaats’ naar ‘ontmoetingsplaats’. Nog belangrijker is natuurlijk de noodzaak om echt duurzame keuzes te maken. Oftewel laten we dit momentum gebruiken om een richting te kiezen waarin we de werkomgeving toekomstbestendig maken voor de huidige en toekomstige generatie(s) medewerkers. Een circulaire, effectieve en gezonde werkomgeving is de basis, maar ook zouden we breder kunnen heroverwegen hoe we locatie en gebouw willen gebruiken en inrichten. Functiemenging zal verder toenemen en kantoren kunnen meer opengesteld worden voor maatschappelijke functies. Kantoren zijn hiermee niet alleen privaat gebied, maar zouden als lokale voorziening, (buiten-) ruimte of dienst iets kunnen bieden aan de directe omgeving en maatschappij. Dit neemt niet weg dat we ook ‘gewoon’ een goede werkomgeving moeten blijven bieden. Dit is al een uitdaging op zich omdat hybride werken dan wel de standaard is geworden, maar op veel vlakken nog verbeterd kan worden. Hiervoor is het belangrijk om in eerste instantie goed te luisteren naar de eindgebruiker van het kantoor en beschikbare data actief te gebruiken, maar kunnen inzichten vanuit andere vakgebieden, leveranciers, bewoners, lokale overheid, onderwijs en andere stakeholders helpen om onze huisvestingskennis verder te verrijken.  


Welke rol kan Achmea hierin spelen?

Achmea heeft in het verleden de werkomgeving vernieuwd door de introductie van de open kantooromgeving in het Centraal Beheer-gebouw van Herman Hertzberger in de jaren 70 en natuurlijk door introductie van het ‘Helder Werken werkconcept’ in het Interpolis-gebouw in de jaren 90. In lijn met deze historie blijven wij onszelf vernieuwen en werken wij graag samen met andere professionals om de werkomgeving toekomstbestendig te maken.

Waarom is het belangrijk voor Achmea om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?

In Nederland hebben wij zoveel huisvestingskennis en -ervaring opgebouwd dat het zonde is om dit niet te delen met elkaar. Vanuit Achmea dragen wij hier graag een steentje aan bij, maar hopen wij zelf ook ons netwerk uit te breiden, te leren van andere organisaties en inspiratie op te doen om onze eigen werkomgeving te vernieuwen en te verbeteren. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven