Jacqueline Schlangen keynote tijdens WorkPlace Xperience!

Jacqueline Schlangen keynote tijdens WorkPlace Xperience!

Waarom komen mensen nu echt naar kantoor? En waarom is dat van belang? Deze vragen liggen ten grondslag aan de Monitor Werk in Transitie van het Center for People and Buildings. Hierover spreekt Jacqueline Schlangen.

Met de wetenschappelijk onderbouwde Monitor Werk in Transitie verzamelt het Center for People and Buildings data over mens, werk en werkomgeving. Uit de antwoorden van meer dan 17.000 respondenten zijn conclusies te trekken over de stand van hybride werken. Jacqueline Schlangen laat zien hoe vaak mensen op kantoor, thuis of elders werken, en wat de invloed daarvan is op de medewerkers, het team en de organisatie. 

Het Center for People and Buildings (CfPB) startte in 2022 het collectieve onderzoeksprogramma ’Werk in Transitie’ (WiT) als vervolg op het onderzoek We Werken Thuis in 2020, waarin de effecten van het thuiswerken worden onderzocht. Gezamenlijk onderzoek en daarbij leren van elkaar voorkomt dat iedereen zelf het wiel gaat uitvinden en onnodig kosten maakt bij de implementatie van hybride werken. ‘Werk in Transitie’ levert kennis voor het maken van de juiste strategische en tactische keuzes. De iteratieve aanpak van het onderzoek geeft inzicht in de korte- en lange termijn effecten van ontwikkelingen op het gebied van organisatie, werkprocessen, werkomgeving, thuiswerken en de keuzes die mensen hierin maken.

Het onafhankelijk onderzoek Werk in Transitie (WiT) richt zich op aspecten als aantrekkelijk werkgeverschap, productiviteit, verbinding en identiteit, vitaliteit en het bieden van een goede werkomgeving bij de werkprocessen. De diversiteit aan deelnemende organisaties maakt het mogelijk om de verschillende onderwerpen vanuit meerdere perspectieven te belichten.

Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor de WorkPlace Xperience 2024.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven