Overzicht houden door Dashboarding

Overzicht houden door Dashboarding

Elke maand gaan we met een expert van Heijmans dieper in op een onderdeel van assetmanagement. Data omzetten naar inzichten, hoe werkt dat? In deze blog vertellen Ted van Baak en Job Zevenbergen er alles over.

Deze blog is onderdeel van een serie van vijf blogs waarin experts van Heijmans je mee nemen in concrete voorbeelden van 'toekomstvastwaarde'. Ted van Baak, Lead Maintenance Engineer & Job Zevenbergen, Product Owner Iris, vertellen in deze blog over de voordelen van dashboarding.

Complexiteit Beheer & Onderhoud

In de wereld van beheer en onderhoud staan organisaties voor talrijke uitdagingen, zoals het complexe beheer van diverse gebouwen. Bovendien moeten zij voldoen aan groeiende eisen voor voorspelbaarheid en meetbaarheid van onderhoud en groeit de behoefte aan comfortabele werkomgevingen. Dit vereist optimalisatie, betrouwbaarheid en kostenreductie. Met een kleiner wordende personeelsbezetting die meer werk moet verzetten, is efficiëntie cruciaal, vooral na het verlies van technische kennis door het wegvallen van permanente aanwezigheid op locatie. Gelukkig biedt de inzet van data een uitweg in deze vraagstukken.

Maar hoe kan deze data daadwerkelijk worden omgezet in waardevolle inzichten?

Dashboarding

Het antwoord hierop is dashboarding. Heijmans biedt haar klanten een uitgebreid inzicht in hun vastgoedportfolio met behulp van het Iris-dashboard. Via interactieve grafieken en tabellen kunnen klanten diepgaande analyses uitvoeren. Met het Iris-dashboard kan je de status van preventief onderhoud en wettelijke verplichtingen monitoren, inclusief visuele weergave van bij onderhoud geconstateerde afwijkingen. Belangrijke prestatie-indicatoren, zoals responstijden en hersteltijden bij storingen, worden ook in kaart gebracht. Het energieverbruik wordt nauwkeurig geanalyseerd, waardoor klanten kunnen identificeren waar knelpunten zich bevinden in hun vastgoedportefeuille.

Data-gedreven Proactiviteit en Ontzorging

Door middel van een geavanceerd ERP-systeem worden verbanden gelegd tussen verschillende soorten onderhoud, zoals preventief en correctief onderhoud maar ook met energieprestaties. Dit stelt je in staat om problemen te identificeren voordat ze optreden en om gerichte aanbevelingen te ontvangen. Dat leidt tot betere controle over uw operaties en een efficiënter onderhoudsproces.

Een concreet voorbeeld hiervan betreft het minimaliseren van storingen aan een luchtbehandelingskast. Door middel van dashboarding wordt vastgesteld dat de luchtbehandelingskast buitengewoon vaak in storing verkeert. Na overleg met de onderhoudsingenieur kan besloten worden om bijvoorbeeld frequenter preventief onderhoud uit te voeren. Deze keuze resulteert in een vermindering van de storingskosten en waarborgt de continuïteit van het bedrijfsproces voor de klant.

Inzicht in dienstverlening

Naast het leveren van adviesdiensten bieden onze dashboards klanten direct inzicht in onze dienstverlening, waardoor ze kunnen anticiperen op afwijkingen en constructieve gesprekken kunnen voeren om de prestaties verder te verbeteren. Het sturen op KPI's op basis van realtime data, verzameld door onze monteurs in het veld, maakt het mogelijk om proactief te reageren op veranderingen en afwijkingen. Met data als de ruggengraat van onze aanpak, waar de assets centraal staan, ben je als klant in staat je vastgoedportefeuille optimaal te beheren, te verduurzamen en te laten renderen in een snel evoluerende markt.

Overzicht houden door Dashboarding // FOTO

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven