Bereken de echte CO2-impact van je huisvesting

Bereken de echte CO2-impact van je huisvesting

Duurzaamheid is een veelbesproken maar lastig te kwantificeren onderwerp voor huisvesting. Silvia de Haan vertelt hoe zij met Solved op de WorkPlace Xperience hierin inzicht geven.

Kijkend naar klimaatverandering is CO2-uitstoot de beste graadmeter waarop huisvesting beoordeelt kan worden. Solved introduceert hiervoor de definitie 'Total Cost of CO2'. Hierbij wordt naast de impact van de CO2-uitstoot door verbouwing van kantoorinterieur ook gekeken naar de CO2-uitstoot veroorzaakt door het woonwerk-verkeer en energieverbruik over de hele huurtermijn.

Huisvesting

Silvia de Haan, Director Workplace Consultancy bij Solved, vertelt over hun aanwezigheid op de WPX. Volgens Silvia is duidelijkheid over CO2 en duurzaamheid een belangrijk onderwerp voor het event. "Solved staat voor huisvesting in de breedste zin van het woord. En daar was duurzaamheid vaak een begrip waar van alles door elkaar liep; een energielabel A versus een A-locatie op het station, een houtskeletbouw gebouw versus hergebruikt meubilair. Het één klinkt nog veelbelovender dan het ander, maar hoe verhoudt het zich tot elkaar? Zeker als er een keuze gemaakt moet worden tussen verschillende gebouwen: ga ik verhuizen of blijf ik in de huidige locatie? Door alle mooie verhalen van gebouweigenaren ziet men door de bomen het bos niet meer."

Tijdens de WorkPlace Xperience geeft Solved hier inzicht in. "Solved werkt transparant en adviseert op dito wijze, dus aan ons de taak om dit op te helderen, zodat onze opdrachtgevers in staat zijn zelf de objectieve en juiste keuze te maken. Dat inzicht kunnen we nu geven door de Total Cost of CO2 te berekenen én te tekenen. Deze berekent de impact op CO2-uitstoot (en dus de klimaatverandering) in de breedste zin van het woord. Deze aanpak is innovatief.

Demonstratie

Deze tool laat Solved dan ook graag zien tijdens de WorkPlace Xperience. "Op de WPX demonstreren we de tool om zo een eerste indruk te geven waar men staat met de huidige huisvesting. Daarnaast hosten we een workshop om te komen tot makkelijk toepasbare, impactvolle acties die morgen toepasbaar zijn. We zien de WPX als kennisplatform. Enerzijds om onze kennis te delen met eindgebruikers van vastgoed (huurders). Anderzijds nemen al deze eindgebruikers hun eigen verhalen mee, waarmee we elkaar kunnen inspireren. Die kans laten we niet onbenut!"

In deze whitepaper laat Solved zien wat er mogelijk is. Ze scheppen helderheid op een duidelijke wijze – transparant, objectief en visueel. Download de volledige whitepaper hier gratis!

Haal je tickets voor de WorkPlace Xperience nu hier!

Benieuwd naar de tool en workshop van Solved? Bestel je ticket voor de WorkPlace Xperience en kom langs!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven