Energieadvies op afstand: veilig, efficiënt en kostenbesparend

Energieadvies op afstand: veilig, efficiënt en kostenbesparend

Smart WorkPlace partner CFP Green Buildings heeft een aantal veranderingen doorgevoerd om goed aan te sluiten op de nieuwe werkelijkheid van de coronacrisis. Hopelijk tijdelijk, maar mogelijk voor langere duur.

Bert van Renselaar, partner bij CFP Green Buildings: “In de praktijk worden onze energiescans vaak al op afstand gemaakt. Met behulp van bijvoorbeeld tekeningen, onderhoudsplannen en foto’s van bestaande installaties kan de consultant het conceptrapport al maken. Het uitvoeren van de onsite scan is dan de controle van datgene wat op afstand al is geconstateerd. Die stap wordt nu digitaal door via bijvoorbeeld Skype of WhatsApp mee te kijken naar precies dezelfde punten.”

In de nieuwe opzet kan CFP een verspillingsanalyse, een energiescan en een (indicatief) energielabel afgeven zónder dat ze in het pand hoeven te zijn. Gegevens kunnen via online bronnen worden opgevraagd, digitaal worden ingezien of eenvoudig door klanten worden aangeleverd. CFP beschikt over een grote database met kenmerken van ruim 300.000 gebouwen en heeft de afgelopen 5 jaar online tooling hiervoor ontwikkeld. Het geven van advies op afstand is dan ook een logische volgende stap.

Verspillingsanalyse 

Nu de komende weken (en hopelijk niet veel langer) veel gebouwen leeg of bijna leeg zijn, is het goed om meteen het energieverbruik te verlagen. Hiermee kunt u al gauw circa 10.000 euro besparen voor een gebouw van 1.000 vierkante meter.

Met energiemonitoring kan CFP elk gebouw in Nederland van een advies voorzien. Op afstand, wel zo handig in deze tijden. En wilt u het zelf doen? Dan helpt CFP u daarbij. Bijvoorbeeld door de Energierobot te gebruiken. Ook die is op afstand uit te lezen, voor als u het gebouw niet in gaat.

Energiescan

Consultants van CFP Green Buildings doen normaal gesproken scans op locatie voor het opnemen van besparingsmogelijkheden van woningen en gebouwen. Met de verkregen gegevens kunnen de verbetermaatregelen worden vastgesteld. Tegelijkertijd kan een energielabel worden opgesteld, verplicht wanneer u uw pand verkoopt of verhuurt. Daarnaast zullen in 2020 veel energielabels aflopen. Het is dus belangrijk om een nieuw energielabel af te melden voor uw gebouw, zodat u aan de wetgeving blijft voldoen.

Energielabel

Het berekenen van het energielabel van uw gebouw kan CFP voor het grootste deel op afstand. Door het opvragen van digitale bestanden, foto’s van bestaande installaties, tekeningen en uitgevoerde maatregelen kan CFP het label op afstand voorbereiden. Voor het daadwerkelijk opnemen van het label is een controle op locatie noodzakelijk, maar daarvoor is persoonlijk contact niet nodig. Dit gaat als volgt:

Energieadvies op afstand: veilig, efficiënt en kostenbesparend

De EPA-U gecertificeerde adviseur van CFP doorloopt het stappenplan hierboven en kan daarmee de berekeningen voor het label definitief maken. Hiermee bent u voor de komende tien jaar verzekerd van een geldig energielabel. Daarnaast vertelt de consultant u graag met welke maatregelen u het energielabel kunt verbeteren. Het opgestelde adviesrapport kunt u gebruiken voor het bevoegd gezag, het opvragen van offertes of om maatregelen te implementeren in het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP).

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven