Approxx nieuwe partner Smart WorkPlace

Approxx nieuwe partner Smart WorkPlace

Blended Working wordt steeds meer de norm. Daarbij is het inzichtelijk maken van bezetting en gebruik op kantoor van groot belang. Dat betoogt Sander Munsterman, cofounder van Approxx, de nieuwe partner van Smart WorkPlace.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Approxx voor de werkomgeving van de toekomst?

“Na pakweg een jaar beperkende maatregelen door de huidige pandemie hebben mensen de voordelen (geconcentreerd werken) van thuiswerken gezien. Want welke organisatie is er niet bezig met ‘Blended Working’? Mede door het ontbreken van spontaan, sociaal contact bij thuiswerken zal het kantoor echter ook in de toekomst onmisbaar zijn. Door het succes van thuiswerken zullen organisaties het aantal beschikbare werkplekken per medewerker in de toekomst reduceren en slimme toepassingen voor medewerkers zijn dan wenselijk. Mensen willen niet voor niets naar kantoor komen om er daar pas achter te komen dat er geen (geschikt type) werkplek beschikbaar is, het kunnen reserveren van werkplekken, en het inzichtelijk maken van bezettingsgraden is dan van meerwaarde.” 

Welke rol kan Approxx  daarbij spelen?

“Met de FlexApp biedt Approxx gebruikers de mogelijkheid middels de app te zien waar er op kantoor nog beschikbare werkplekken zijn en deze te reserveren. Ook krijgen medewerkers een pushbericht zodra de maximale bezettingsgraad is bereikt. Tevens bevat de FlexApp een zeer uitgebreide questionnaire-tool waarmee medewerkerstevredenheid op alle vlakken (wellbeing, facilitair, automatisering etc.) kan worden gemeten. De FlexApp is de perfecte tool om thuiswerken en kantoorwerken te optimaliseren en daardoor het leven van medewerkers makkelijker te maken. Daarnaast levert het gebruik van de FlexApp een schat aan informatie op over hoe het kantoor gebruikt wordt. Bijvoorbeeld over welke type werkplekken het meest gebruikt worden. Hierdoor kan het kantooraanbod – de inrichting – nog beter op de behoefte van de medewerkers worden afgestemd.” 

Waarom is het belangrijk voor Approxx  om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?

“Approxx kijkt er zeer naar uit om te kunnen leren van de ervaringen van andere Smart WorkPlace partners deelnemers om zo gezamenlijk het thema ‘smart workplace’ nog beter op de kaart te zetten. Approxx spreekt ontzettend veel mensen van HR, Facilitair, automatisering, ICT, gebouwbeheer, OG en directieleden. Daarbij  constateren we dat workplace management nog lang niet overal hoog op de agenda staat. Hier ligt een geweldige uitdaging. Wij kijken er daarom ontzettend naar uit om ook onze ervaringen te mogen delen met de partners van Smart WorkPlace.” 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven