The Green House wint publieksprijs Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

The Green House wint publieksprijs Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

Het circulaire paviljoen The Green House bij De Knoop, een tijdelijk samenwerkingsverband van Smart WorkPlace-partner Strukton Worksphere, Facilicom, Albron en Ballast Nedam, ontworpen door cepezed, is opnieuw bekroond.

The Green House is een tijdelijk restaurant naast De Knoop in Utrecht, dat na vijftien jaar wordt gedemonteerd en verplaatst. The Green House is zowel als gebouw als qua exploitatie circulair opgezet. 

The Green House kreeg 34 procent van de stemmen. De uitslag werd bekend gemaakt tijdens het Duurzaam Gebouwd congres in Leeuwarden. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren.

Per categorie waren er drie genomineerden. Voor het meest duurzame project, de Gouden Kikker waren dit:

  • De Leister Igge, Opeinde
  • The Green House, Utrecht
  • NeroZero Lab, Heerhugowaard

Voor het meest duurzame woningcorporatie, de WoCo25:

  • Stichting Wooncompagnie
  • Alwel
  • Woonwaard

En voor de meest duurzame gemeente, de Circulaire Ring:

  • Gemeente Utrecht
  • Gemeente Den Haag
  • Gemeente Tilburg

De onafhankelijke jury, bestaande uit Wim Hazeu, Robert Koolen, John Nederstigt en Andy van den Dobbelsteen, nomineerde deze partijen vanwege de opschaalbaarheid en betaalbaarheid van de projecten en genomen maatregelen. Ook bijzondere vormen van samenwerking zijn hoog gewaardeerd, net als een brede, integrale duurzame aanpak. Dat wil zeggen dat naast investeringen in energiemaatregelen ook aandacht wordt besteed aan circulariteit en gezondheid.

De winnaars waren respectievelijk Leister Igge, Woonwaard en de gemeente Utrecht. The Green House won de publieksprijs.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven