Hoe ontwikkel je duurzaam en klimaatbestendig asset management?

Hoe manage je fysieke assets in tijden van klimaatverandering? Daarover organiseerde Smart WorkPlace partner TwynstraGudde het webinar Duurzaam & Klimaatbestendig asset management.

De wal lijkt het schip te moeten keren wanneer het gaat over het managen van fysieke assets in tijden van klimaatverandering. De gevolgen van uitstoot en afval voor mens en milieu, zoals extreem droog, nat of heet weer of de stikstofcrisis zijn niet meer te ontkennen. Een steeds luidere roep om afdwingbaar klimaatbeleid klinkt en vraagt nu om strategische keuzes in het beheer van infrastructuur en de gebouwde omgeving. Niet onterecht wordt vaak gesproken over ‘een transitie’, maar hoe maak je dit concreet en wat betekent dit voor jouw organisatie?

Tijdens het webinar bespraken Joost Meijer, Sanne van Empel, Ruud van Beek en Annemarie Kalshoven van TwynstraGudde de aanpak van de organisatie, die ze ontwikkelen voor duurzaam & klimaatbestendig asset management. Ze hebben deze verduidelijkt door middel van eigen casuïstiek. Op basis van de praktijkervaring van de deelnemers en door in gesprek te gaan met collega’s van beheerorganisaties hebben ze deze aanpak samen verder kunnen doorontwikkelen. De deelnemers aan het webinar hebben ook praktische handvatten gekregen om aan de slag te gaan met hun duurzaamheidsbeleid.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven